Autoinak.sk

Nová Honda Jazz a Jazz Crosstar vstupujú na náš trh

Honda Jazz e:HEV

Honda na slovenský trh prináša horúcu novinku v podobe úplne novej generácie obľúbeného modelu Jazz. Okrem úplne novej hybridnej motorizácie novinka z krajiny vychádzajúceho slnka zaujme v priemere aj verziu Crosstar určenou do aj do ľahkého terénu. Zásadnú inováciu reprezentuje pokročilá hybridná technológia e:HEV. Jazz novej generácie je odteraz výhradne dostupný výlučne s dvojmotorovou hybridnou technológiou pohonu e:HEV a je prvým zo šiestich elektrifikovaných modelov Honda, ktoré sa majú predstaviť v Európe do konca roku 2022.

Honda sa zamerala na novú filozofiu dizajnu, ktorá je zapracovaná do japonského pojmu „Yoo no bi“. Ten vyjadruje uznávanie krásy, ktorá existuje v každodenných veciach, ktoré boli postupom času vyladené, aby boli ešte krajšie a ergonomicky uspokojujúce na použitie na svoj konkrétny účel. Pri vývoji úplne nového modelu Jazz inžinieri spoločnosti Honda úzko spolupracovali s konštrukčným tímom, aby zabezpečili, že si automobil zachová vo svojej triede najpriestrannejší interiér, ktorý je charakteristickým znakom predchádzajúcich generácií. Dosiahli to vďaka dômyselnému umiestneniu komponentov hybridného pohonu do podvozku a do motorového priestoru.

Nová Honda Jazz s hybridnou technológiou e:HEV

Honda, ktorá vychádza z dynamiky jazdy a pohotovosti vozidla, zlepšila podvozok, odpruženie a tuhosť karosérie, aby dosiahla mimoriadnu obratnosť a najlepší jazdný komfort vo svojej triede. Systém e:HEV je novovyvinutý pre Jazz a je navrhnutý tak, aby poskytoval príjemný zážitok z jazdy. Skladá sa z dvoch elektromotorov s veľkou hustotou energie, benzínového motora i-VTEC s obsahom 1,5 l, lítium-iónovej batérie a inovatívnej prevodovky s pevným prevodom, ktoré spolu harmonicky spolupracujú, aby vo svojej triede dosiahli najlepší pomer úspory paliva a zrýchlenia. Celkový výkon 109 koní / 80 kW dokáže automobil zrýchliť na 100 km/h za 9,4 sekundy a zabezpečuje maximálnu rýchlosť 175 km/h. Výsledkom je plynulé a pohodlné cestovanie nielen cez mestské oblasti, ale aj pri jazde vysokou rýchlosťou na diaľnici.

Namiesto použitia konvenčnej prevodovky je model Jazz vybavený novo vyvinutou elektronicky riadenou prevodovkou s plynulou zmenou prevodového pomeru (e-CVT) s jediným prevodovým pomerom s pevným prevodom, ktorý vytvára priame spojenie medzi pohybujúcimi sa komponentmi. Výsledkom je plynulý a upokojujúci prenos krútiaceho momentu s lineárnym pocitom pri zrýchľovaní vo všetkých režimoch jazdy. Honda Jazz a Jazz Crosstar sú vybavené najkomplexnejšou súpravou pokročilých bezpečnostných prvkov a pomôcok pre vodiča vo svojej triede. Disponujú aktívnou a pasívnou bezpečnostnou technológiou Honda navrhnutou na uľahčenie a zaistenie bezpečnej jazdy.

Pohľad do interiéru novej generácie modelu Jazz

Vytvorený pohodlný, príjemný interiér si zachoval “magic seats”

Filozofia pojmu „Yoo no bi“ pokračuje v čistom, minimalistickom interiéri, spájajúc užitočnosť, praktickosť a funkčnosť do jednoduchej, prehľadnej ergonomickej kabíny.
Kapacita batožinového priestoru (so zadnými sedadlami hore) začína na hodnote 298 litrov a zvyšuje sa na 1 199 litrov.
Kľúčom v maximalizácii priestoru v kabíne je aj umiestnenie palivovej nádrže v strede rámu pod prednými sedadlami, čo je v tejto triede jedinečné. To umožňuje Jazzu zachovať si mimoriadne všestrannú konfiguráciu zadných sedadiel Magic Seat, ktorá ponúka flexibilitu sklápania a vyklápania sedadiel a ponúka optimálnu univerzálnosť na prispôsobenie nákladu/batožiny rôznych tvarov a veľkostí.

Nová Honda Jazz Crosstar

Variant Crosstar úplne nového modelu Jazz predstavuje ponuku v štýle SUV, ktorá je zameraná na ľudí žijúcich aktívnym životným štýlom. Nový Crosstar sa bude dodávať s rovnakým hybridným hnacím ústrojenstvom a interiérovými funkciami ako štandardný model.

Horúcou novinkou je aj drsnejšia verzia Jazz Crosstar e:HEV

Vizuálny dojem je umocnený vyššou svetlou výškou dotvára aj odvážnejším dizajno prednej mriežky, čierne obloženie okolo podbehov kolies a štýlovými prahmi dverí. Šestnásťpalcové strieborné a čierne disky z ľahkej zliatiny špecifické pre Crosstar vytvárajú pocit zvýšenej stability a dotvárajú celkový robustný vzhľad tohto variantu.

Zdroj: Honda

Exit mobile version