Autoinak.sk

Nová identita značky ŠKODA

Nová identita značky ŠKODA

Automobilka Škoda v rámci stratégie NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 predstavuje novú identitu, ktorá zahŕňa nový dizajnový jazyk, nové logo a veľkú zmenu firemnej identity. ŠKODA AUTO okrem toho zrýchľuje a rozširuje svoju elektrickú ofenzívu. Do roku 2026 na trh uvedie tri nové čisto elektrické modely a ďalšie budú nasledovať. Štúdia VISION 7S ponúka konkrétny pohľad na jeden z týchto modelov. Podiel čisto elektrických vozidiel na predaji značky ŠKODA má v Európe do roku 2030 vzrásť na viac ako 70 percent. ŠKODA AUTO investuje v najbližších piatich rokoch do elektromobility ďalších 5,6 miliardy eur a do digitalizácie 700 miliónov eur.

Zrýchlenie elektrickej ofenzívy: Do roku 2026 sú v pláne tri nové modely, ďalšie budú nasledovať

ŠKODA AUTO výrazne zrýchľuje svoju elektrickú ofenzívu. Do roku 2026 uvedie na trh tri nové čisto elektrické automobily. Okrem modelu z kategórie malých vozidiel sú v pláne aj kompaktné SUV a sedemmiestne rodinné vozidlo. Konkrétnu predstavu sedemmiestneho elektrického SUV ponúka štúdia VISION 7S s dojazdom viac ako 600 km a s maximálnym dobíjacím výkonom 200 kW. Do roku 2030 chce ŠKODA AUTO v Európe dosiahnuť vyše 70-percentný podiel čisto elektrických modelov. Vo fáze prechodu na e-mobilitu však ŠKODA posilňuje aj svoje produktové portfólio vysoko účinných spaľovacích motorov a v druhej polovici budúceho roku predstaví novú generáciu modelov SUPERB a KODIAQ. V roku 2024 bude nasledovať aj modernizovaná OCTAVIA.

ŠKODA VISION 7S

ŠKODA VISION 7S: Sedemmiestne SUV postavené na platforme MEB s dojazdom viac ako 600 km
VISION 7S je prvou konkrétnou ukážkou celkom nového modelu značky ŠKODA s novým dizajnovým jazykom. Čisto elektrické SUV ponúka veľkorysý priestor až pre sedem cestujúcich a mnoho Simply Clever prvkov. ŠKODA AUTO tak rozširuje svoje produktové portfólio i zákaznícku základňu. Štúdia na báze modulárnej platformy pre elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen má batériu s kapacitou 89 kWh, ktorá umožňuje dojazd viac ako 600 km v režime WLTP.

Nový dizajnový jazyk, nové logo, zmena firemnej identity

Pre éru elektromobility a digitalizácie vytvorila ŠKODA AUTO nový dizajnový jazyk, ktorý bude postupne zavádzaný od budúceho roku. Vyznačuje sa jasnými minimalistickými líniami, ktoré zdôrazňujú jednoduchosť a kvalitu nových modelov ŠKODA. Charakteristickými prvkami nového dizajnového jazyka sú nová predná časť vozidla s tzv. maskou Tech-Deck Face a udržateľné materiály použité v interiéri.

Nová identita značky ŠKODA

Nové logo značky ŠKODA je prezentované bez plastickej 3D grafiky. ŠKODA AUTO tak reaguje na rastúci presun marketingových a komunikačných aktivít z tlače na internet. Veľkou zmenou prešla aj firemná identita. ŠKODA AUTO bude používať dva rôzne odtiene zelenej: smaragdovú a elektrickú zelenú, ktoré symbolizujú ekológiu, udržateľnosť a elektromobilitu.

Nový nápis ŠKODA bude v porovnaní s logom používaný omnoho častejšie

V marketingovej komunikácii sa v porovnaní s firemným logom bude klásť výrazne väčší dôraz na nápis ŠKODA. Nová štylizácia okrem toho využíva celkom inú typografiu, ktorá pracuje so symetriou a kombináciou oblých tvarov s hranami. Najväčšiu výzvu podľa očakávaní predstavovala integrácia mäkčeňa, ktorý reprezentuje dôležitú súčasť českého historického dedičstva značky ŠKODA. Mäkčeň nad písmenom S je po novom integrovaný do prvého písmena. Z prieskumu vyplynulo, že práve typografické logo je vhodnejšie z pohľadu rozpoznateľnosti a identifikácie.

ŠKODA VISION 7S

Ambiciózne ciele udržateľnosti v celom hodnotovom reťazci

V oblasti výroby je ŠKODA AUTO silným zástancom trvalej udržateľnosti v celom hodnotovom reťazci. ŠKODA AUTO tak využíva elektrinu z obnoviteľných zdrojov a napríklad batérie vyrába priamo v Mladej Boleslavi, čo zásadne znižuje nároky na prepravu. Okrem toho sú tu pre transportné účely využívané aj dve nákladné autá s elektrickým pohonom. Od roku 2030 majú byť vozidlá v českých a indických závodoch vyrábané s nulovými emisiami. Na čele všetkého stojí závod vo Vrchlabí, ktorý vyrába CO2 neutrálne už od roku 2020.

Značka ŠKODA sa okrem toho dôsledne zameriava na udržateľnosť svojich produktov. Napríklad ENYAQ iV využíva viac ako 13 kg recyklovaných plastov získaných z obalov starých batérií a nárazníkov. Podiel recyklovaných materiálov predstavuje pri oceli použitej pri výrobe karosérie 40 percent, v prípade hliníka je to dokonca 60 percent. Bočné okná vozidla ENYAQ iV tvorí z 20 percent recyklované sklo. V interiéri ponúka ENYAQ iV poťahy sedadiel vyrobené zo 40 percent z prírodnej vlny a zo 60 percent z recyklovaných PET fliaš.

ŠKODA VISION 7S

Pri realizácii svojich ambicióznych cieľov v oblasti udržateľného rozvoja sa ŠKODA AUTO zároveň spolieha na podporu Poradného výboru pre udržateľný rozvoj. Päť členov nezávislého a nestranného grémia disponujúcich medzinárodnými skúsenosťami prináša nové podnety a návrhy týkajúce sa aktuálnych a budúcich opatrení v oblasti udržateľného rozvoja. Týmto spôsobom podporujú rozmanitejší dialóg o témach udržateľného rozvoja medzi automobilkou a ďalšími zainteresovanými subjektami.

Zdroj: Škoda

Exit mobile version