Autoinak.sk

Nová MAZDA CX-90

Nová MAZDA CX-90

Mazda plánuje do konca roka 2023 uviesť štyri modely z vlastnej kategórie veľkorozmerových vozidiel1 na celosvetovom trhu, kde je momentálne vysoký dopyt po vozidlách typu SUV. Po modeli CX-60, ktorý bol uvedený na trh v minulom roku, je CX-90 druhým modelom z produktovej skupiny Large Product Group a poskytuje značný progres v oblasti ochrany životného prostredia a tiež vyššiu bezpečnosť aj radosť z jazdy. Nový model CX-90 vylepšuje kategóriu SUV značky Mazda. Výrobca tak dokáže uspokojiť potreby zákazníkov a špecifické požiadavky na každom trhu. CX-90 tiež podporí predajnosť a posilní značku Mazda.

CX-90 je novo vyvinutý SUV crossover reagujúci na vlastnosti vyžadované zákazníkmi na dôležitom severoamerickom trhu. Toto SUV s tromi radmi sedadiel so širokým rázvorom vychádzajúce z konceptu „For the Voyage of Your Life” (Na životnú cestu) poskytne vyšší komfort, funkčnosť a bezpečnosť. Jazda tak bude príjemnejšia a cestovanie s viacerými priateľmi či rodinou pohodlnejšie. Nová vlajková loď absolvuje svoj debut v USA už túto jar.

Nová MAZDA CX-90

CX-90 vyjadruje pocit vitality zakorenený vo filozofii KODO či dizajnovej tematike „Soul of Motion” spoločnosti Mazda. Estetika vychádzajúca z minimalizácie, resp. z hesla „menej je niekedy viac”, produkuje jednoduché tvary a vytvára dynamické a majestátne proporcie. Celý interiér je výrazom japonskej estetiky, v ktorej je začlenená dynamika svetla a prírodných materiálov v usporiadanom elegantnom priestore.

Ako pohonné jednotky budú na výber nový preplňovaný 3,3-litrový radový šesťvalcový benzínový motor doplnený o 48 V mild hybrid systém alebo plug-in hybrid systém e-SKYACTIV PHEV s 2,5-litrovým radovým štvorvalcovým benzínovým motorom. V kombinácii s novou architektúrou pohonu všetkých kolies s posunutím dozadu poskytne model CX-90 vynikajúce environmentálne vlastnosti rešpektujúc zámery vodiča.

Nová MAZDA CX-90

Mazda venovala zvýšenú pozornosť aj zabezpečeniu komfortného prostredia pre všetkých pasažierov. Vnútorný priestor sa zväčšil v okolí všetkých sedadiel. Tretí rad je určený až pre troch pasažierov2 a nechýbajú tam ani výduchy klimatizácie. Vylepšená konfigurácia modelu CX-90 navyše posilňuje ťažný výkon, čo spolu s ďalšími vymoženosťami zdokonaľuje funkčnosť vozidla a umožňuje vodičovi aj pasažierom vychutnať si počas jazdy množstvo konfigurácií a zážitkov.

Integrácia systému See-Through View2 schopného intuitívne rozpoznávať informácie potrebné na chod vozidla, ako aj rozmerný aktívny jazdný displej2 tiež prispievajú k bezpečnej prevádzke vozidla a pokojnejšej mysli vodiča. V horizonte do roku 2030 bude spoločnosť Mazda aj naďalej pokračovať vo vývoji a výskume založenom na vlastnej filozofii zameriavania sa na človeka, prinášať zákazníkom viac dokonalejších jazdných zážitkov na každodenných jazdách a poskytovať im viac radosti v bežnom živote na povznesenie ducha a nabitie energiou.

Nová MAZDA CX-90

Zdroj: Mazda

Exit mobile version