Autoinak.sk

Nová Mazdu CX-50 prekvapuje drsným charakterom

Nová Mazda CX-50

Mazda za veľkou mlákou predstavila svoje nové SUV CX-50. Úplne nové model je určené výhradne pre severoamerický trh. Bude to prvý model spoločnosti Mazda vyrobený v novom závode Mazda Toyota Manufacturing (MTM) v Huntsville v Alabame.

Výroba Mazdy CX-50 sa má v MTM rozbehnúť od januára 2022. MTM je spoločný podnik oboch automobiliek s podielom 50 : 50 a s ročnou kapacitou 300 000 vozidiel (150 000 každá automobilka). MTM bol koncipovaný ako súčasť širšej spolupráce značiek Mazda a Toyota. Zahŕňa spoločný vývoj technológií pre elektromobily, prepojené vozidlá a pokročilé bezpečnostné systémy.

Nová Mazda CX-50

Mazda CX-50 sa pripojí k ponuke doposiaľ predávaných modelov Mazda CX-5 v USA. Najnovšie SUV od Mazdy zdieľajúce platformu s modelom Mazda3 a Mazda CX-30 bude spočiatku poháňané jedným z dvoch benzínových motorov Skyactiv-G 2.5. Čoskoro však bude nasledovať aj elektrická verzia. SUV je vybavené najnovším systémom i-Activ AWD a Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), ktorý ponúka rôzne jazdné režimy na rôzne jazdné podmienky. Elegantný avšak výkonný exteriér Mazdy CX-50 podčiarkuje jej vylepšené jazdné schopnosti v teréne, kým rozloženie prvkov v kabíne – ktorá ako prvá z modelov Mazda prichádza s panoramatickým strešným oknom – a jej kvalita demonštrujú trvalé zameranie značky na poskytovanie len tých najlepších jazdných zážitkov.

Úplne nový model je predzvesťou príchodu aj dvoch väčších SUV crossoverov, ktoré budú uvedené na európske trhy v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Mazda CX-60 s dvomi radmi sedadiel a trojradová Mazda CX-80 budú synonymom uvedenia benzínovo-elektrických plug-in hybridných pohonných jednotiek na európske trhy. V ponuke bude aj radový šesťvalcový vznetový motor Skyactiv-X novej generácie a diesel Skyactiv-D so 48 V mild hybridnými systémami.

Interiér nového modelu Mazda CX-50

Zdroj: Mazda

Exit mobile version