Autoinak.sk

Nové BMW radu 2 Gran Coupé – Najmenšia štýlovka z Mníchova

Prémiový výrobca z Mníchova v posledných rokoch pomerne dynamicky obmieňa paletu svojich modelov. Niektoré z nich z ponuky vypadli a iné do modelového portfólia naopak pribudli. Do druhej spomínanej kategórie patrí aj úplne prvé BMW radu 2 Gran Coupé. Najmenšie štvordverové Coupé má ambíciu nadviazať na úspech svojich väčších súrodencov.

Dynamická silueta s exkluzívnymi detailmi

Rad 2 Gran Coupé, prináša v praxi Nápadnejšia i legentnejšiu alternatíva ku klasickému sedanu. Pripája k tomu inovatívne technológie ovládania a konektivity, praktické využitie a dynamické jazdné vlastnosti, typické pre značku BMW.  Nový model sa bude vyrábať v závode v Lipsku a verejnosti sa predstaví vo svetovej premiére v novembri 2019 počas autosalónu v Los Angeles.

Rovnako ako väčší 4-dveroví súrodenci modelových radov BMW radu 6, BMW radu 4 a BMW radu 8, aj nové BMW radu 2 Gran Coupé prináša výrazné zameranie na dizajn. Štýlovú chuťovku aj v tomto prípade reprezentujú bezrámové dvere. Spomenuté vlastnosti dopĺňa vysoká úroveň každodenného praktického využitia, vrátane vynikajúceho vnútorného priestoru a veľkého batožinového priestoru.

Mimoriadne elegantná silueta nové BMW 2 Gran Coupé

Podobne ako je tomu v prípade nového radu 1, aj nové BMW radu 2 gran Coupé sa bude v základe spoliehať na pohon predných kolies. Táto konštrukcia je produktom mnohých rokov skúseností získaných spoločnosťou BMW Group s pohonom predných kolies a zároveň ťaží z transferu technológií značky BMW. K dispozícii budú okrem toho aj verzie s pohonom všetkých kolies xDrive. Samosvorný diferenciálu s aktívnym členom umiestneným priamo v rozvodovke tvorí súčasť štandardnej výbavy tohto modelu BMW. Toto riešenie výrazne zlepšuje trakciu pri rozjazde, zatáčaní alebo zrýchľovaní na suchých aj mokrých cestách ako aj na zmiešaných, zasnežených a zľadovatených vozovkách a umožňuje oveľa precíznejšie a rýchlejšie kontrolovať preklzovanie kolies.

Už štandardné odpruženie modelu BMW radu 2 Gran Coupé dostalo vycibrené dynamické inštinkty a prešlo ladením pre rôzne výkonové verzie motorov. Záujemcovia si však z ponuky prvkov dodávaných na želanie môžu vybrať odpruženie M Sport so svetlou výškou zníženou o 10 mm alebo Adaptívne odpruženie s variabilnými elektronicky ovládanými tlmičmi. Táto verzia umožňuje vodičovi výber spomedzi dvoch rôznych nastavení odpruženia.

Interiér so športovým nádychom

Interiér modelu BMW radu 2 Gran Coupé spája športový nádych s vyberanými materiálmi a s usporiadaním vnútorného priestoru, ktoré osloví potreby rodín a zároveň aj nároky na cestovanie na veľké vzdialenosti. Modernu podčiarkujú inovatívne riešenia detailov. BMW radu 2 Gran Coupé dopĺňa elegantné tvary kupé o veľký vnútorný priestor. Zadní pasažieri využijú výrazne jednoduchšie nastupovanie a v porovnaní s modelom BMW radu 2 Coupé majú v priestore na kolená k dispozícii extra 33 milimetrov. Zároveň sa o 12 milimetrov zvýšilo aj ukotvenie sedadla. Batožinový priestor pojme 430 litrov nákladu, čo je o 40 litrov viac ako v prípade dvojdverového kupé.

Interiér dostal najnovšie štylistické prvky značky BMW

Aj BMW radu 2 Gran Coupé ponúka užívateľom možnosť kombinovať viaceré spôsoby ovládania, v závislosti od aktuálnej situácie resp. preferencii užívateľa. Okrem tradičných tlačidiel na stredovej konzole a na volante patria k hlavným ovládacím prvkom aj ovládač iDrive a stredová dotyková obrazovka Control Display s uhlopriečkou 8,8 palca. Systém BMW Live Cockpit Plus pridáva navigačný systém a inteligentné hlasové ovládanie s online spracovaním pokynov.

Nové BMW radu 2 Gran Coupé bude od začiatku ponúkať na výber z troch motorov (jeden naftový a dva benzínové), ktoré pochádzajú z najnovšej generácie motorov. Novinka sa dostane na trh v roku 2020, pričom odporúčané ceny na náš domáci trh štartujú na čiastke 29 650 € za najdostupnejší model BMW 218i s benzínovým motorom.

Zakladný motor je trojvalcový agregát v BMW 218i s výkonom 140 koni., zatiaľ čo dvojlitrový naftový motor v modeli BMW 220d dáva výkon 190 koni. Ponuku dopĺňa najvýkonnejší štvorvalcový motor s výkonom 306 koní vo verzii BMW 235i xDrive. Vlajková loď zrýchli z pokoja na 100 km/h za iba 4,9 sekundy a zrýchľovanie sa končí až pri elektronicky obmedzenej rýchlosti 250 km/h.  Všetky tri motory samozrejme spĺňajú prísne predpisy emisnej normy Euro 6d-TEMP

Zdroj: BMW

Exit mobile version