Autoinak.sk

Nové Lamborghini Sian je najvýkonnejšie produkčné Lambo v histórii

Jesenný motoristický sviatok v podobe autosalónu v nemeckom Franfurte nad Mohanom nám už doslova klope na dvere. Z prostredia mnohých automobiliek už pred otvorením oficiálnych brán autosalónu „unikli“ už v predstihu informácie o chystaných novinkách.

Do tejto skupiny patrí aj výrobca superšportov z Apeninského polostrova, automobilka Lamborghini. V Sant’agata Bolognese chystajú novú vlajkovú loď v podobe modelu Sian. Lamborghini po prvý krát v histórii prichádza s tzv. hyperšportom. Novinka s hybridným pohonom kombinuje tradičný atmosférický 12-valec o objeme 6,5 litra skombinovaný s elektromotorom so 48-voltovou sústavou 34 koní. Celkový systémový výkon vďaka tomu dosahuje až 819 koní., (602 kW). Pohonný reťazec spolupracuje so 7-st automatickou prevodovkou. Maximálna rýchlosť následne dosahuje až astronomických 350 km/h, pri ktorých zasiahne elektronický obmedzovač.

Po dizajnovej stránke ide o typického predstaviteľa rodiny Lamborghini. Automobilka dokonca hovorí o značnej inšpirácii modelom Countach. Zovňajšku dominujú ostré a dramatické línie, ktoré dodávajú modelu Scian značné optické svaly. Zadnú časť bočného profilu zdobí číslovka 63. Nejde o žiadnu náhodu. Číslovka 63 vyjadruje počet kusov ktoré automobilka plánuje vyrobiť. Ak si práve robíte chúťky na tento exotický superšport z Talianka, musíte si nechať zájsť chuť. Cena novinky štartovala na úrovni 3,6 mil. dolárov. Každý zákazník mal zároveň široké možnosti osobnej personalizácie z individualizačného programu Ad Personam. Avšak všetky naplánované kusy už v tejto fáze majú svojho majiteľa.

Zdroj: Lamborghini

Exit mobile version