Autoinak.sk

Nové MG 4 excelovalo v nárazových testoch Euro NCAP

Nové MG 4 excelovalo v nárazových testoch Euro NCAP

Automobilka MG oznámila, že nový plne elektrický hatchback MG 4 dosiahol maximálneho hodnotenia v rámci metodiky bezpečnosti Euro NCAP.

V rámci prísneho testovacieho procesu, ktorý testuje bezpečnosť detí a dospelých cestujúcich, ochranu zraniteľných účastníkov cestnej prevádzky a asistenčné systémy pre bezpečnosť vozidla, delila spoločnosť Euro NCAP päť hviezdičiek všetkým aktuálnym špecifikáciám nového modelu MG 4.

Nové MG 4 excelovalo v nárazových testoch Euro NCAP

Všetky verzie MG4 so systémom MG Pilot a komplexným balíčkom bezpečnostného vybavenia sú navrhnutým tak, aby ponúkali čo najlepšiu ochranu. Asistenčné systémy vodiča, vrátane aktívneho núdzového brzdenia, adaptívneho tempa, asistenta udržiavania v jazdnom pruhu a systému Driver Attention Alert sú súčasťou štandardnej výbavy všetkých dostupných modelov MG 4. Inteligentní asistent diaľkových svetiel a asistent obmedzenia rýchlosti sú rovnako súčasťou výbavy, ktoré spolu s bezpečnostnými prvkami a konštrukciou chránia nielen cestujúcich a ostatných účastníkov cestnej premávky. Päťhviezdičkový výsledok Euro NCAP znamená prvé vysvedčenie aj pre celú modulárnu platformu MG (MSP).

Od roku 1997 je európsky program hodnotenia nových vozidiel merítkom pre bezpečnosť nových automobilov ponúkaných v Európe. Euro NCAP vykonáva komplexnú, objektívnu a nezávislú hodnotenie bezpečnosti, ktorá teraz zohľadňuje štandardné asistenčné systémy a pasívnu bezpečnosť.

Nové MG 4 excelovalo v nárazových testoch Euro NCAP

Zdroj: MG

Exit mobile version