Autoinak.sk

Nové modely MINI Cooper s benzínovým motorom

Piata generácia modelového radu MINI Cooper evokuje históriu značky. V rámci novej modelovej rodiny označuje MINI úrovne výkonu svojich benzínových motorov MINI Cooper písmenom C a model s vyšším výkonom písmenom S. Atraktívne portfólio pohonných jednotiek nového modelu MINI 3-dverové tak dopĺňajú dva úsporné benzínové motory s možnosťou výberu troch, alebo štyroch valcov. Aj nová generácia modelov MINI prináša na cesty ikonický pocit z motokáry. Minimalistický dizajn MINI Cooper spája tradičné hodnoty značky s pôsobivou čistotou.

MINI Cooper S puristickým dizajnom a kompaktnou siluetou stelesňuje základnú myšlienku značky: maximálne potešenie z jazdy s minimálnou ekologickou stopou. Súčasný minimalizmus nového dizajnu charakterizujú čisté plochy karosérie. Krátke previsy a krátka kapota kontrastujú s dlhým rázvorom a dodávajú vozidlu typické proporcie MINI.

Nová osemuholníková maska chladiča s filigránskymi obrysmi vpredu výrazne definuje charakteristickú tvár MINI Cooper. Doteraz najmenší radarový snímač v spoločnosti BMW Group sa nachádza na horizontálnej priečke medzi prívodmi vzduchu. Asistenčné systémy vodiča podporuje v modeli MINI Cooper celkom 12 ultrazvukových senzorov, čo zvyšuje bezpečnosť jazdy.

Horizontálne denné LED svetlomety podčiarkujú v štandardnom stave nový vzhľad. Výrazný dizajn umocňujú tri voliteľné svetelné podpisy pre denné svetlá MINI LED svetlometov a prepracované matrixové zadné svetlá.

Interiér sa zameriava na typické znaky MINI, ako sú minimalistický dizajn a nové materiály. Pohlcujúci užívateľský zážitok vytvárajú technické inovácie ako operačný systém MINI Operating System 9, nové režimy MINI Experience Mode a široká škála digitálnych funkcií.

Elegantný minimalistický dizajn interiéru MINI Cooper sa inšpiroval klasickým modelom Mini. Nový volant, okrúhly OLED displej, typická prepínacia lišta MINI a dvojfarebná textilom čalúnená palubná doska vytvárajú v kokpite pocit priestrannosti. Moderný interiér s veľkorysým množstvom priestoru sa vyznačuje čistými líniami. Svetlú a priateľskú atmosféru dotvára panoramatická presklená strecha. Sklopením operadla zadného sedadla deleného v pomere 60 : 40 sa batožinový priestor flexibilne zväčší z 210 litrov až na objem 800 litrov.

Najdôležitejšie jazdné funkcie (parkovacia brzda, radiaca páka, tlačidlo štart/stop, prepínanie režimov, ovládanie hlasitosti) sa priamo nachádzajú na výraznej prepínacej lište. Volič prevodovky na stredovej konzole uvoľnil miesto novej bezdrôtovej nabíjacej poličke 2.0. Smartfóny sa do nej dajú uložiť a nabíjať bezdrôtovo.

S výkonom 150 kW (204 k) a maximálnym krútiacim momentom 300 Nm zrýchľuje MINI Cooper S so štvorvalcovým motorom z 0 na 100 km/h za 6,6 sekundy. Trojvalcový motor v MINI Cooper C s výkonom 115 kW (156 k) poskytuje krútiaci moment 230 Nm a vozidlo zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,7 sekundy. MINI Cooper využíva systém odpruženia a tlmenia navrhnutý pre agilné ovládanie. Presné typické MINI riadenie v kombinácii s výkonnými brzdami zaisťuje vysoký pôžitok z jazdy, bezpečnosť a komfort.

Nové verzie výbavy Essential, Classic, Favored a JCW ponúkajú široké možnosti prispôsobenia. V závislosti od výbavy sú nové MINI Cooper C a MINI Cooper S k dispozícii s rôznymi lakmi karosérie a výbavou interiéru. Farby možno kombinovať s jednou zo štyroch farieb strechy a vytvárať tak rôzne kontrasty. Exkluzívnu možnosť v spojení s balíkom výbavy Favored Trim predstavuje vyhotovenie charakteristickej strechy Multitone vo verzii Spray-Tech. Vyznačuje sa trojfarebným gradientom. Ponuku diskov kolies z ľahkej zliatiny s priemerom 16 až 18 palcov rozšírili nové, aerodynamicky optimalizované verzie.

Nové modely MINI Cooper s benzínovým motorom

Zdroj: Mini

Exit mobile version