Autoinak.sk

Nový CITROËN C4 a plne elektrický CITROËN Ë-C4

Nový Citroen C4 a Citroen e-C4 vstupujú na slovenský trh

Modelová ofenzíva značky Citroën pokračuje aj v závere roka 2020, kedy na Slovensko prichádza očakávaná nová generácia modelu C4. Novinka je v porovnaní s rovnomennými predchodcami výrazne odlišným automobilom. Nová C4 totiž v sebe zaujímavo kombinuje hneď niekoľko karosárskych verzií.

Po ofenzíve v segmente SUV, ktorá sa vyznačovala úspešnými modelmi C3 Aircross a C5 Aircross, sa značka Citroën rozhodla znova zamerať aj na segment kompaktných automobilov. S viac ako 1 700 000 predanými vozidlami v Európe za rok 2019, čo je takmer 11 % z celkového predaja osobných vozidiel, je segment kompaktných vozidiel dôležitou súčasťou európskeho trhu. Nové modely Citroën C4 a Citroën ë-C4, predstavujú vzor kompaktného vozidla novej generácie značky Citroën, inšpirovaný zákazníkmi a ich spôsobom využívania automobilov. S ponukou plne elektrického, benzínového alebo naftového pohonu odpovedajú na požiadavky tohto segmentu a prinášajú moderný koncept plný charakteru, ktorý má všetky predpoklady na to, aby nanovo definoval všetky vlastnosti svojho segmentu.

Nový Citroën C4

Desiaty nasledovník línie kompaktných vozidiel

Citroën a kompaktné vozidlá, to je úspešný príbeh, ktorý sa v roku 1928 začal premiérou modelu C4. Súčasťou príbehu bolo aj vozidlo GS, ktoré sa v roku 1971 stalo Európskym autom roka a tento rok oslavuje 50 rokov. Je to línia vozidiel, ktoré sa už celé desaťročia vyznačujú svojim výrazným charakterom, komfortom a jazdnými vlastnosťami: C4 — 1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, ZX, Xsara, C4 — 2004, C4 — 2010 a C4 Cactus.

Odvážna a výnimočná identita nových modelov Citroën C4 a Citroën ë-C4 — 100 % ëlektrický prinášajú do segmentu kompaktných vozidiel úplne nový vietor. So zdvihnutou a sebavedomou karosériou sa vozidlo vyznačuje spojením elegancie a dynamiky kompaktného vozidla a popri tom mu silu a charakter dotvárajú aj niektoré prvky automobilov z kategórie SUV. Aerodynamické a plynulé tvary využívajú hlavné identifikačné prvky značky Citroën, najmä nový LED svetelný podpis v tvare V vpredu aj vzadu, prinášajú do modelového radu nové, svalnatejšie a dynamickejšie vyjadrenie štýlu. Jeho útulný a technologicky vyspelý interiér sa na prvý pohľad vyznačuje pohodlím, komfortom a moderným prístupom. Každý záujemca si môže vytvoriť vozidlo podľa svojich predstáv. Na výber má 31 kombinácií lakov a balíkov Pack Color pre exteriér a 6 možností štýlov interiéru.

Okrem konvenčných motorizácii je dostupná aj plné elektrická verzia Citroën ë-C4

Volant sa stal stredobodom ovládacích prvkov. Vľavo sa nachádzajú ovládacie prvky asistenčných systémov, vpravo infotainmentu. Za volantom si našli svoje miesto nové čierne páčky radenia automatickej prevodovky. Pred vodičom sa nachádza bezrámová HD digitálna prístrojová doska, dopĺňa ju veľký farebný head-up displej. V strede sa na hornej časti palubnej dosky nachádza 10-palcová dotyková obrazovka, ktorá slúži ako nervové centrum vozidla. Novinkou sú aj manuálne ovládače dvojzónovej automatickej klimatizácie, pričom ich vzhľad prešiel intenzívnym vývojom, aby sa s nimi ovládalo čo najpríjemnejšie.

Nové modely Citroën C4 a ë-C4 — 100 % ëlektrický dostali nový volič automatickej prevodovky s troma intuitívne ovládanými polohami (R, N a D). Dopĺňajú ho dve podsvietené tlačidlá: P na aktiváciu režimu Parking, M na aktiváciu režimu manuálneho radenia vo verziách so spaľovacími motormi alebo B na aktiváciu režimu Brake na ovládanie rekuperácie v elektrickej verzii. Na stredovej konzole sa ešte nachádzajú elektrická parkovacia brzda a volič jazdných režimov, ktorý ovplyvňuje jazdné vlastnosti vozidiel s automatickou prevodovkou: Eco, Normal, Sport.

Moderne koncipovaný interiér disponuje prvkami Advanced Comfort

Nový Citroën ë-C4 — 100 % ëlektrický, predstavuje piate vozidlo v elektrickej ofenzíve značky a nový model Citroën C4 ponúka klientom komfort voľby spomedzi 3 druhov účinných a výkonných motorizácií: 100 % elektrický s výkonom 100 kW (136 k) a s dojazdom do vzdialenosti 350 km, čo poskytuje veľkú voľnosť pohybu, ako aj spaľovacie motory, ktoré patria do novej generácie a spĺňajú emisnú normu Euro 6d. Benzínové motory dosahujú výkon od 74 kW (100 k) do 114 kW (155 k), naftové od 80 kW (110 k) do 96 kW (130 k).

Dvojica nových vozidiel Citroën ë-C4 — 100 % ëlektrický a nový model Citroën C4 dokonale zosobňujú program Citroën Advanced Comfort® a ten ho dopĺňa o nové prvky moderného a celkového komfortu, pričom sa zameriava na všetky oblasti. Komfort jazdy zaručujú tlmiče s Progresívnymi hydraulickými dorazmi® a sedadlá Advanced Comfort. Komfort na palube sa spája s veľkým vnútorným priestorom a so všetkými praktickými riešeniami, navyše sa vo svetovej premiére predstaví nevídaná inovácia pre pasažierov Smart Pad Support Citroën™. Komfort pre dušu vytvára celkovo upokojujúce a presvetlené usporiadanie interiéru s útulnými materiálmi a s elektricky otvárateľným strešným oknom. Užívateľský komfort umocňuje 20 asistenčných technológií vrátane Highway Driver Assist, čo je zariadenie na čiastočne autonómnu jazdu či 6 technológií konektivity. Ďalšie nové vlastnosti prináša ë-Comfort do nového modelu Citroën ë-C4 — 100 % ëlektrický: tichá jazda, plynulosť, pocit z jazdy.

Po priestorovej stránke patrí novinka do kompaktnej triedy

Zdroj: Citroën

Exit mobile version