Autoinak.sk

Nový Renault Austral Dostal 3. generáciu systému 4CONTROL ADVANCED

NOVÝ RENAULT AUSTRAL DOSTAL 3. GENERÁCIU SYSTÉMU 4CONTROL ADVANCED

Renault sa okrem iného na poli technológii preslávil aj tzv. funkciou natáčania zadných kolies. Systém 4Control predstavil Renault už v roku 2007 a teraz prichádza s vylepšenou 3. generáciou – “4CONTROL Advanced”, ktorá je k dipozícií v novom SUV Renault Austral.

VÄČŠIA STABILITA PRE LEPŠÍ POCIT Z JAZDY

Okrem podvozku s pohonom všetkých štyroch kolies má úplne nový Renault Austral viacprvkovú zadnú nápravu pre lepšiu priľnavosť na ceste, pohodlnejšiu jazdu a výnimočnú stabilitu za každých okolností. Na horších cestách ťaží pohyb zadných kolies z vylepšeného riadenia a oveľa lepšie zdoláva nepravidelný povrch vozovky. Výhody sú okamžité: kontakt medzi kolesami a vozovkou je vynikajúci, zatiaľ čo komfort a akustika sú optimálne. Pri jazde vysokou rýchlosťou alebo v rýchlejších zákrutách (viac ako 50 km/h) sa zadné kolesá natáčajú až o 1° v rovnakom smere ako predné kolesá. Je to vďaka pridanému ovládaču riadenia namontovaného na zadnej náprave, ktorý riadi vstupy prichádzajúce z posilňovača riadenia, motora a elektronického stabilizačného programu (ESP).

NOVÝ RENAULT AUSTRAL DOSTAL 3. GENERÁCIU SYSTÉMU 4CONTROL ADVANCED

OVLÁDANIE AKO PRI MESTSKOM VOZIDLE

Austral je veľmi agilný a dobre sa ovláda. Polomer otáčania od obrubníka k obrubníku je až 10,1 m, čo je lepšie ako pri niektorých mestských vozidlách. Ovládač riadenia Austral umiestnený na zadnej náprave dokáže otočiť zadné kolesá až o 5° proti smeru predných kolies (v porovnaní s 3,5° pri predchádzajúcej generácii) – je to skvelý technický výkon.

PERSONALIZOVANÉ NASTAVENIA S MULTI-SENSE

S najnovšou generáciou technológie MULTI-SENSE na modely Austral môže mať vodič umocnený zážitok z dynamickej jazdy. V závislosti od zvoleného jazdného režimu: Eco, Comfort alebo Sport je možné nastaviť každý z 3 režimov na jednu z 13 rôznych úrovní. Nastavenia pokrývajú správanie podvozku, ako aj pocity z jazdy: silu riadenia, odozvu podvozku a motora, kontrolu trakcie a dynamickú kontrolu vozidla. K tejto funkcii je možné pristupovať prostredníctvom systému OpenR alebo nového tlačidla špecifického pre funkciu umiestneného na volante.


Zdroj: Renault

Exit mobile version