Autoinak.sk

NOVÝM ŠÉFDIZAJNÉROM ROLLS-ROYCE SA STAL SLOVÁK!

Rolls-Royce Motor Cars oznámilo, že Jozef Kabaň bol vymenovaný za nového šéfdizajnéra.

Kabaň, 46, je skúsený a talentovaný dizajnér, ktorý väčšinu svojej kariéry pôsobil na seniorskych pozíciách v automobilovom dizajne. Kabaň prichádza do Rolls-Royce Motor Cars z BMW Group, kde od roku 2017 pôsobil ako šéfdizajnér štúdia BMW.

Plný nadšenia pre automobilový dizajn, umelecky založený od útlehoveku, fixovaný na detail. Kabaň ukončil štúdium v Bratislave a Londýne, ktoré potom zavŕšil titulom Master of Art v dizajne vozidiel na Royal College of Art v Londýne. Vo veku len 20 rokov bol Kabaň jedným z najmladších dizajnérov všetkých čias, ktorý sa pridal do VW Group. Napredoval rýchlo a v roku 1998 mu bolo zverené vedenie projektu pre Bugatti Veyron, pre ktorý nadizajnoval exteriér. Už počas tejto skorej etapy svojej kariéry si získal všeobecné uznanie za dizajn tým, že predviedol svoje schopnosti kombinovať automobilový svet so svetom luxusu a umenia.

Jeho úspech ho viedol k túžbe rozšíriť svoje skúsenosti naautomobilovom poli vedúc k riaditeľovi Oddelenia pre dizajn exteriéru, najprv v Audi AG, neskôr v Skoda Auto. V Skoda získal uznanie za revolucionizáciu výrobcovho dizajnového étosu, s výrazným vplyvom na dizajn a emocionálnosť značky u širokého radu modelov. Počas tejto etapy svojej kariéry mal aj zodpovednosť za dizajn v menšom množstve projektov, vrátane limitovaných a špeciálnych edícií a výstavných vozidiel. Torsten Müller-

Ötvös, generálny riaditeľ Rolls-Royce Motor Cars, uviedol: „S potešením Vám oznamujem, že Jozef Kabaň bol menovaný za šéfdizajnéra. Je výnimočne talentovaným dizajnérom s výraznou históriou a značným rozhľadom a schopnosťami. Je potvrdenímnášho úspechu v biznise, že ako vedúci svetový luxusný dom sme schopní pritiahnuť svetovo najnadanejšie dizajnové talenty.”Pokračoval: „Toto je vzrušujúci čas pre našu značku a ja sa teším na uvítanie Jozefa v Rolls-Royce rodine.”

Kabaň je ženatý, má dcéru a syna. Pôsobiť bude v dizajnérskych štúdiách spoločnosti v Goodwoode v okrese West Sussex a v Mníchove.

Exit mobile version