Autoinak.sk

Obľúbené SUV Dacia Duster bude využívať už aj pápež František

Rumunska automobilka Dacia zažíva pod krídlami Skupiny Renault nebývalí rozmach. Synonymom novodobej a veľmi úspešnej éry je predovšetkým všestranné SUV Dacia Duster.
Skupina Renault venovala tento model s pohonom 4×4 a v špeciálnej úprave najnovšie aj Jeho svätosti pápežovi Františkovi. Konkrétny model Duster je samozrejme upravený a prispôsobený špeciálne pre potreby pápežskej mobility.

Novú akvizíciu vo vozovom parku hlavy katolíckej cirkvi odovzdal Svätému otcovi priamo vo Vatikáne Christophe Dridi, generálny riaditeľ Renault Rumunsko a generálny riaditeľ Automobile Dacia SA, a Xavier Martinet, generálny riaditeľ Renault Taliansko počas návštevy pápežovej rezidencie vo Vatikáne.

Papamobil má bielu farbu karosérie. Interiér dostal béžové prevedenie. Exkluzívna úprava modelu Dacia Duster má dĺžku 4,34 metra a šírku 1,80 metra. Automobil bol upravený oddelením prototypov a tímom Dacia Special Needs v Rumunsku v spolupráci s výrobcom autobusov Romturingia. Táto prispôsobená verzia má päť sedadiel, z ktorých jedno zadné je obzvlášť pohodlné. Vozidlo tiež integruje unikátne riešenia a príslušenstvo špeciálne navrhnuté tak, aby bolo vhodné pre použitie, ktoré mu Vatikán určí: veľké strešné okno, odnímateľná sklenená nadstavba, svetlá výška o 30 mm nižšia ako je obvyklé, pre ľahší prístup na palubu, ako aj vnútorné a vonkajšie podporné prvky.

Vozový park štátu Vatikán najnovšie rozlíš aj model Dacia Duster

“Týmto darom pre Jeho svätosť Skupina Renault obnovuje svoje silné a trvalé odhodlanie postaviť človeka do centra svojich priorít“, vyhlásil Xavier Martinet, generálny riaditeľ Renault Taliansko.

Zdroj: Dacia

Exit mobile version