Autoinak.sk

Odvážne Mitsubishi L200 si v novej verzii pripomína 40. výročie

Japonská automobilka Mitsubishi sa pochválila novou verziou obľúbeného pickup-u L200. Svetová premiéra sa uskutočnila v Thajskom Bangkoku, čo nie je náhoda. Pickup s logom Mitsubishi sa totiž vyrába práve v Thajsku, konkrétne v závode Laem Chabang Plant. Okrem toho sa tomuto modelu na trhoch v juhovýchodnej Ázii po odbytovej stránke aj mimoriadne darí.

Predstavené Mitsubishi L200 na iných trhoch známe aj ako Triton, je najnovšou verziou tohto modelu, ktorý tento rok oslavuje už 40. narodeniny od debutu prvej generácie. 

Model Mitsubishi L200 je pre značku globálne strategickým modelom. Po uvedení na thajskom trhu objaví sa postupne objaví aj na ďalších trhoch regiónu ASEAN, rovnako tak ako v krajinách Oceánie, Stredného Východu, Afriky a Latinskej Ameriky. V budúcnosti má Mitsubishi v pláne tento model predávať približne v 150 krajinách po celom svete.

Mitsubishi odhaduje že sa z modelového radu L200 v tomto roku predá cca 180 tisíc kusov, vrátane „staršej“ verzie, dostupnej momentálne aj u nás.

Nové Mitsubishi L200 bola vyvinuté tak, aby naplnilo význam sloganu „Engineered Beyond Tough“. Medzi prvky prispievajúce k výrazne vyššej konkurencieschopnosti tohto modelu patrí: celkové štylistické stvárnenie, ktorého súčasťou je aj najnovší variant koncepcie prednej masky v tvare Dynamického štítu, ďalej zdokonalený systém pohonu 4WD, ktorý prináša ešte lepšie schopnosti v teréne. A samozrejme aj najnovšie prvky aktívnej bezpečnosti vrátane systémov na podporu riadenia. Nový model tak celkovo prináša významné zlepšenie odolnosti a spoľahlivosti, požadované firemnými užívateľmi, rovnako tak ako pohodlie a jazdné vlastnosti v súlade s požiadavkami z radov fyzických osôb. 

Prepracovaný interiér Mitsubishi L200 jasne vyjadruje modernú a robustnú atmosféru. K dojmu vysokej kvality prispievajú materiály mäkké na dotyk a prešívanie v oblasti stredovej konzoly, lakťových opierok a parkovacej brzdy.
 

Nová L200 v prevedení s pohonom všetkých štyroch kolies je vybavená buď systémom Super-Select 4WD, ktorý zabezpečuje optimálne držanie stopy a jazdné správanie na ľubovoľnom povrchu, alebo systémom pohonu Easy-Select 4WD, ktorý zjednodušuje prepínanie medzi jazdnými režimami v závislosti od povrchu vozovky. Okrem nových jazdných režimov prinášajú oba systémy pohonu 4WD vylepšené schopnosti v teréne. 

Systém Super-Select ako aj systém Easy-Select 4WD používa nový režim „Off-road“ s nastavením GRAVEL (štrk), MUD / SNOW (bahno / sneh), SAND (piesok) a ROCK (kamene, iba pre 4LLc). Navolením režimu Off-road sa zabezpečuje integrované riadenie výkonu motora, prevodovky a brzdenia s cieľom regulovať mieru preklzu kolies, a tak čo najviac zlepšiť schopnosti v teréne a vyslobodenie vlastnými silami v bahne či snehu. 

Európskej verzie nového Mitsubishi L200 sa dočkáme v budúcom roku. Uvedenie na európske trhy, vrátane Slovenského je naplánované na koniec leta nadchádzajúceho roku. 

Exit mobile version