Autoinak.sk

Opel predstavil vo Frankfurte nový model Corsa

2019 Opel Corsa-e

V týchto dňoch prebieha jeden z najväčších autosalónov v Európe, ktorí hostí nemecký Frankfurt nad Mohanom.
Domáce automobilky si pre toto podujatie pripravili pestré množstvo noviniek. Expozícii značky Opel hrala prvé husle nová generácie modelu Corsa. Novinka sa okrem bežných verzii po prvý krát zameriava na ekológiu a mobilitu v rámci verzie s čisto elektrickým pohonom.
Nový Opel Corsa sa okrem klasiky, ktorá sa dnes vyznačuje čoraz ekologickejšími spaľovacími motormi, prichádza po prvý krát v histórii aj ako čisto elektrický model s vyspelou technológiou a názvom Opel Corsa-e.

Kreatívna premiéra novej generácie Opel Corsa

Podľa novej metódy WLTP bude mať obľúbený model s bleskom v znaku dojazd viac ako 300 km. Na palube budú pritom akumulátory s kapacitou 50kWh. Model Corsa bude ťahať 100kW elektromotor, ktorý ju dokáže zrýchliť z pokoja na 100 km/h za cca 8 sekúnd. Čo sa týka nabíjania, bude tu rovno niekoľko možností. Okrem klasickej z 230V zásuvky alebo cez rýchlonabíjací kábel, ktorý sa bude dodávať spolu s vozidlom.
Okrem toho bude nová Corsa bude dostupná aj s konvenčnými motorizáciami. Novinka je dispozícii s trovalcami kde technológia materiálov výrazne pokročila.

Pohľad do interiéru Opel Corsa-e

Benzíny a prevodovky:
• 1,2 55 kW 75k manuál 5 stupňov
• 1,2 Direct Injection Turbo74 kW 100k manuál 6 stupňov a automat 8 stupňov
• 1,2 Direct Injection Turbo 96 kW 130k automat 8 stupňov
Diesel a prevodovka:
• 1,5 75kW 102k manuál 6 stupňov

Richard Zaťko, so žilinského zastúpenia značky Opel, zároveň upozorňuje, že v súčasnej dobe prebieha dopredaj modelu Corsa E ktorá má ešte štvorvalcovú technológiu v motoroch a tieto autá majú v pomere s výbavou lákavú cenu.

Zdroj: Opel a Richard Zaťko

Exit mobile version