Autoinak.sk

Partnerstvo Peugeot Sport a značky Sparco

Partnerstvo Peugeot Sport a značky Sparco

Tím Peugeot Sport a renomovaná talianska značka pretekárskeho oblečenia Sparco obnovili vďaka najnovším aktivitám automobilky Peugeot v majstrovstvách sveta vo vytrvalostných pretekoch WEC, vrátane ikonických 24-hodinových pretekov Le Mans, partnerstvo, ktoré trvá už viac ako 30 rokov. Nový prototyp PEUGEOT 9X8, jedno z najpozoruhodnejších vozidiel na štartovom rošte s absenciou zadných krídel, debutoval minulý víkend na podujatí WEC v talianskej Monze a svoje prvé preteky dokončil v rukách Loïca Duvala, Gustava Menezesa a Jamesa Rossitera.

Ako oficiálny partner pre pretekárske oblečenie vybavuje Sparco jazdcov a tím kombinézami, rukavicami a topánkami, pričom autá boli vybavené bezpečnostnými pásmi Sparco: talianska značka tak zaručuje bezpečnosť aj pohodlie v kombinácii s vysokou úrovňou technológie, ktorá odráža vlastnú konštruktérsku avantgardu tímu Peugeot Sport. Okrem praktického aspektu bola pre konštrukciu novej kombinézy základom aj estetika, ktorá bola dotvorená tak, aby dopĺňala výrazné farby a štýl modelu PEUGEOT 9X8, vrátane jeho charakteristických znakov v podobe pazúrov.

Partnerstvo Peugeot Sport a značky Sparco

Samotné kombinézy sú vyrobené z viacvrstvových materiálov spomaľujúcich horenie, ktoré sa vyznačujú množstvom technických inovácií, ako je tkanina Hocotex, obsahujúca jedinečnú štruktúru včelieho plástu. To zaisťuje vysokú priedušnosť a ľahkosť a zároveň poskytuje účinnú protipožiarnu ochranu. Strategické superstrečové látkové vložky poskytujú vodičom pohodlie, ktoré potrebujú pre čo najlepší výkon. Rukavice vodiča využívajú patentovanú technológiu HTX, ktorá umožňuje výrazne lepší výkon z hľadiska priľnavosti, pružnosti a priedušnosti a zároveň znižuje vibrácie prenášané z vozidla.

Okrem vybavenia šiestich jazdcov (traja pre každé auto plus jedna rezerva) vyrobila značka Sparco aj kombinézy a rukavice pre mechanikov tímu Peugeot a členov v boxoch zodpovedných za rýchle a bezpečné tankovanie a údržbu vozidla počas vytrvalostných pretekov. Toto pretekárske oblečenie bolo navrhnuté s cieľom poskytnúť maximálnu bezpečnosť a zároveň umožniť voľnosť pohybu a životne dôležitú výmenu vzduchu. Základom bezpečnosti vodiča sú aj bezpečnostné pásy. Sparco dodáva tímu Peugeot na mieru prispôsobené pásy Prime H-9 EVO s hliníkovou prackou a nastavovacími prvkami, ktoré sú ľahšie ako štandardné pretekárske pásy. Vzhľadom na kompaktné rozmery vozidla boli špeciálne pre tento tím navrhnuté a schválené špecifické prídavné zariadenia na bočné ukotvenie pásov.

Partnerstvo Peugeot Sport a značky Sparco

Spojenie medzi Peugeot Sport a Sparcom je historické, siahajúce do konca 90. rokov, keď talianska firma prvýkrát vybavila tím Peugeot Sport, ktorý vyhral majstrovstvá sveta v rely. Odvtedy Sparco sprevádza Peugeot na jeho dobrodružstvách v takých rozmanitých šampionátoch, ako sú relykros s modelom 208WRX, Pikes Peak s vozidlom 208 Pikes Peak, Le Mans s 908 a Dakar s 3008DKR: všetko sú to podujatia, ktoré francúzskemu tímu priniesli slávu v podobe rekordov a úspechov.

Sparco je jedným z popredných svetových dodávateľov pretekárskeho oblečenia, ktorý je zastúpený v množstve rôznych šampionátov a vyznačuje sa vášňou pre inovácie. Spoločnosť so sídlom v Turíne vznikla v roku 1977 a komplexným sortimentom špičkových produktov pokrýva sektory motoristického športu, životného štýlu, oblečenia a hier.

Zdroj: Peugeot

Exit mobile version