Autoinak.sk

Peugeot vynovil modelový rad 508

Peugeot vynovil modelový rad 508

S vynovenými modelmi PEUGEOT 508, dostupnými vo verziách sedan, SW a PEUGEOT SPORT ENGINEERED, odhaľuje automobilka PEUGEOT nový dizajn svojho vrcholného modelu. Predná časť je inovatívna, s ešte väčšou dynamikou a vo svojom srdci nesie nový znak automobilky. Nový model 508 prináša modernosť tým, že motív mriežky chladiča plne integruje do priestoru nárazníka.

Tieto modely sú vybavené novým charakteristickým systémom osvetlenia s tromi pazúrmi vpredu. Sú integrované do extrémne tenkých LED Matrix svetlometov s ich jedinečným dizajnom prispôsobeným všetkým verziám. V zadnej časti sa nachádzajú nové LED svetlá s charakteristickým 3-pazúrovým dizajnom s dynamickými smerovkami. V novom interiéri modelov 508 a 508 SW sa odráža zreteľný posun na vyššiu úroveň s dôrazom na kvalitu a modernosť materiálov použitých na novom čalúnení, ako aj nové, účinnejšie ovládanie prevodovky pre lepší zážitok a lepšiu ergonómiu. Na palube nového modelu 508 sa systém PEUGEOT i -Cockpit® môže pochváliť väčším počtom technológií.

Peugeot vynovil modelový rad 508

Nové modely 508 dostali modernejšiu prednú časť s mriežkou chladiča plne integrovanou do priestoru nárazníka. Na zvýraznenie tohto nového dizajnu používa rozvíjajúce sa vzory nalakované vo farbe karosérie. Nový znak automobilky PEUGEOT sa nachádza prirodzene v strede masky chladiča, pričom vzor masky chladiča vychádza priamo z neho. Predná časť má tiež menej vrstvený dizajn, čo prispieva k modernejšiemu vzhľadu. Lúč zmizne vo vnútri mriežky a dodáva siluete hladší vzhľad.

Vo verzii 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED dostala mriežka chladiča precízne spracovanie a striedavo sa v nej nachádza lesklá a textúrovaná čierna, ostrá a mačacia. Ostro zelený „kryptonitový“ podpis s tromi pazúrmi sa nachádza samostatne na konci kapoty. LED Matrix technológia, štandardná súčasť výbavy celého modelového radu, upravuje dizajn svetlometov, ktoré sú extrémne tenké, aby podporovali mačací vzhľad a pôsobia ostrejšie než kedykoľvek predtým na vozidlách značky PEUGEOT. Tieto svetlomety boli navrhnuté ako jeden kus a predstavujú technologický úspech integráciou nového podpisu denných svetlometov s 3 pazúrmi a 3D efektom, ktorý dodáva hĺbku. Prirodzenú príťažlivosť nových modelov 508 a 508 SW umocňujú nové disky kolies z hliníkových zliatin s názvom EPHERRA s priemerom 18 palcov a diamantovým vzorom, ktorý spája dizajn a nízky odpor vzduchu.

Svetelný podpis na zadnej časti je reinterpretáciou témy troch pazúrov v horizontálnejšej a dynamickejšej verzii. Tieto full LED svetlá s dynamickými smerovkami tvoria súčasť štandardnej výbavy celého modelového radu. Znak nahradil tmavý čadičovo sivý nápis PEUGEOT, ktorý sa tiahne po celej šírke stredného čierneho pruhu. To prispieva k modernejšiemu vzhľadu a vizuálnemu rozšíreniu zadnej časti.

Kompaktný volant je súčasťou PEUGEOT i -Cockpit® a desaťnásobne zvyšuje potešenie z jazdy tým, že ponúka jedinečnú agilitu a presnosť pohybu. Volant nesie v strede nový znak a nachádzajú sa na ňom ovládacie prvky multimediálneho systému (zdroje zvuku, telefón), ako aj ovládanie hlasitosti a hlasového ovládania. Digitálny prístrojový panel sa nachádza vo výške očí tesne nad volantom a využíva 12-palcový displej. Digitálny prístrojový panej si vodiči môžu plne prispôsobiť podľa svojich preferencií pomocou nových režimov zobrazenia (TomTom Connected Navigation, Rádio/Médiá, Asistent jazdy, Tok energie a mnohé ďalšie), ktoré môžu meniť priamo na volante. V strede palubnej dosky má svoje miesto centrálna 10-palcová dotyková obrazovka s vysokým rozlíšením, mierne natočená na vodiča, ktorá optimalizuje ergonómiu jazdy, pričom ju môže pokojne používať aj spolujazdec, ktorý má na ňu ničím nerušený výhľad.

Peugeot vynovil modelový rad 508

Vďaka novému informačno-zábavnému systému PEUGEOT i -Connect® Advanced vybavenému 10-palcovou centrálnou obrazovkou s vysokým rozlíšením, majú vodiči k dispozícii online navigáciu, zadávanie hlasových pokynov v prirodzenom jazyku, bezdrôtové pripojenie a bezdrôtovú aktualizáciu. Modely 508 predstavujú to najlepšie z ponuky automobilky PEUGEOT z hľadiska potešenia z jazdy a komfortu, doplneného o asistenčné systémy vodiča, ktoré poskytujú vyššiu mieru bezpečnosti a pokoja. Tie obsahujú: systém nočného videnia Night Vision, ktorý upozorňuje vodičov na akékoľvek zvieratá, chodcov alebo cyklistov v jazdnom pruhu skôr, ako sa objavia v diaľkovom svetle, čiastočne autonómnu jazdu úrovne 2 pozostávajúcu z adaptívneho tempomatu s funkciou Stop and Go a asistenta udržiavania v jazdnom pruhu, HD kamery pre pomoc pri parkovaní, elektronicky ovládané odpruženie s 3 režimami (Normal, Comfort a Sport).

Stredová konzola má elegantný nový dizajn s novým voličom automatickej prevodovky. Vodič si môže jediným dotykom zvoliť rôzne režimy 8-stupňovej automatickej prevodovky EAT8. Pri hybridných motoroch sa tlačidlo brzdy (B) používa na aktiváciu rekuperačného brzdenia. V benzínovej verzii ho nahrádza tlačidlo Manual (M), ktoré umožňuje radiť prevodové stupne manuálne pomocou páčok za volantom. Okrem toho sa tu nachádza aj volič jazdných režimov, ktorý, v závislosti od druhu pohonu, umožňuje vodičovi zvoliť si rôzne druhy jazdy (Electric, Eco, Hybrid, Normal, Sport a 4WD). Zvolený režim ovplyvňuje aj tvrdosť elektronicky ovládaného odpruženia (Normal, Sport a Comfort), ak je táto výbava k dispozícii.

Peugeot vynovil modelový rad 508

Ponuka motorov poháňajúcich nové modely PEUGEOT 508 a 508 SW zahŕňa dve plug-in hybridné verzie, novú verziu s výkonom 132 kW (180 k) a 164 kW (225 k), benzínovú verziu s výkonom 96 kW (130 k) a naftovú verziu s výkonom 96 kW (130 k). Všetky motory sú kombinované s 8-stupňovou automatickou prevodovkou EAT8. Nositeľ neo-výkonu, plug-in hybridná verzia 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, dosahuje výkon 265 kW (360 k) a ponúka pohon všetkých štyroch kolies.

Zdroj: Peugeot

Exit mobile version