Autoinak.sk

Praktické Mini Clubman sa lúči v limitovanej edícii Final Edition

Praktické Mini Clubman sa lúči v limitovanej edícii Final Edition

Vďaka svojmu nezameniteľnému vzhľadu je MINI Clubman výnimočným gentlemanom medzi všetkými modelmi MINI. Fanúšikovia unikátnej koncepcie karosérie a neopakovateľných delených dverí si teraz môžu kúpiť MINI Clubman v limitovanej edícii Final Edition. Verziou, limitovanou na 1 969 kusov, oslavuje automobilka MINI modernú interpretáciu karosárskej koncepcie shooting brake.

V roku 1969 sa predstavil prvý model Mini Clubman s jasným posolstvom, ktoré dizajnér Roy Haynes vyjadril týmito slovami: „Odstránili sme dojem, že funkčné veci musia byť iba škaredé.“ Výnimočné štýlové vozidlo spôsobilo v rokoch 1969 až 1981 svojimi charakteristickými delenými zadnými dverami senzáciu. Model Mini Clubman si vtedy podmanil automobilový trh ako kombi s dlhým rázvorom a predĺženou karosériou typu shooting brake.

Praktické Mini Clubman sa lúči v limitovanej edícii Final Edition

Nová generácia z roku 2007 predstavila MINI Clubman s modernou interpretáciu klasickej koncepcie shooting brake. Na prístup na zadné sedadlá slúžili len jedny dvere na pravej strane vozidla, ktoré sa otvárali smerom dozadu. S treťou generáciou modelu z roku 2015 sa MINI Clubman opäť zväčšil na 4,25 metra a stal sa priestrannejším a pohodlnejším vďaka dlhšiemu rázvoru a dvom plnohodnotným zadným bočným dverám.

Spolu s unikátnymi delenými zadnými dverami zostáva MINI Clubman doteraz jedným z najuniverzálnejších modelov značky MINI. Priestranný nakladací otvor uľahčuje prístup do batožinového priestoru, ktorý aktuálne pojme až 1 250 litrov. Verzia Final Edition, z ktorej vznikne iba 1 969 kusov, odkazuje na rok, v ktorom vznikol legendárny model Mini Clubman a spája špecifickú tradíciu značky s exkluzívnymi dizajnovými prvkami a nenapodobiteľnými vlastnosťami.

Praktické Mini Clubman sa lúči v limitovanej edícii Final Edition

Najexkluzívnejšie svojho druhu

Verzia MINI Cooper S Clubman Final Edition s výkonom 131 kW (178 k) spája jazdnú dynamiku, štýl a komfort. V rámci špeciálnej edície je k dispozícii vo farbách biela Nanuq White, čierna Enigmatic Black a strieborná Melting Silver a zákazníci si môžu objednať vozidlo vo verziách Cooper a Cooper S, v ponuke sa nachádzajú aj príslušné dieselové varianty, prípadne aj s pohonom všetkých kolies. Limitovaná edícia s charizmatickými detailmi v medenej farbe Shimmer Copper odkazuje na históriu dizajnu výnimočne všestranného automobilu.

Okraje a horná tretina priečky masky chladiča sú v príťažlivej farbe edície, rovnako ako pre model typické prvky MINI Cooper S Blade a bočné lišty. Grafický vzor na 18-palcových diskoch kolies z ľahkej zliatiny v 2-farebnom vyhotovení Final Edition Spoke dostal povrchovú úpravu tónovaným čírym lakom pripomínajúcim meď, ktorý dodáva odtieňu elegantnú trblietavú hĺbku.

Praktické Mini Clubman sa lúči v limitovanej edícii Final Edition

Predĺženú karosériu ikonického konceptu shooting brake zvýrazňujú v spodnej časti bočných dverí úzke línie typické pre značku MINI. Nachádzajú sa aj na strane spolujazdca, na kapote a na pravej strane delených dverí. Trblietavý nápis Final Edition elegantne označuje špeciálnu edíciu, rovnako ako plaketa s označením 1 z 1 969 na boku C-stĺpika. Zadné svetlá s grafikou vlajky Union Jack odkazujú na britský pôvod modelu MINI Clubman.


Exkluzívne prvky výbavy v interiéri

Interiér modelu MINI Clubman Final Edition zdôrazňuje exkluzívnu auru limitovanej špeciálnej edície s množstvom prvkov výbavy. Napríklad prahové lišty s nápisom Final Edition, špecifickým pre túto edíciu, ktorý sa nachádza aj na spodnom ramene pohodlného športového koženého volantu v prevedení napa, vytvárajú v modeli tejto edície špeciálnu atmosféru. Pohodlné kožené športové sedadlá MINI Yours s nastaviteľnou opierkou stehien a všitým odznakom sú vyhotovené v hnedej farbe Dark Maroon. Štýlovo ich dopĺňa vložka z látky Piquet antracitovej farby a modré kontrastné prešívanie.

V kokpite ako prvé upúta tmavé obloženie palubnej dosky na stredovom prístrojovom paneli orámované ozdobnými lištami v matnej trblietavej zelenej farbe Sage Green Dark a v medenej farbe Shimmer Copper vytvorenej špeciálne pre túto edíciu. Exkluzivitu modelu MINI Clubman Final Edition pripomína interiér na obložení na strane spolujazdca plaketou s označením 1 z 1 969. Rovnaká plaketa sa nachádza aj na koberčekoch a grafický nápis zdobí aj kryt kľúča k modelom MINI Clubman Final Edition.

Štandardná výbava Connected Media zahŕňa 8,8-palcový dotykový displej na centrálnom prístroji, digitálnu službu MINI Online, Remote Services a integráciu smartfónu kompatibilnú s Apple CarPlay a ďalšími aplikáciami prostredníctvom vlastného ovládacieho systému vozidla. Najnovšia generácia ovládacieho systému MINI optimalizuje možnosti pre rýchle a intuitívne ovládanie funkcií vozidla, hudby, komunikácie, navigácie a aplikácií. Dovedna vznikne 1 969 kusov vozidla MINI Clubman Final Edition, čo dáva fanúšikom automobilky MINI jedinečnú príležitosť stretnúť sa s výnimočným gentlemanom.

Praktické Mini Clubman sa lúči v limitovanej edícii Final Edition

Zdroj: Mini

Exit mobile version