Autoinak.sk

Pri Žiline vyrobili poslednú Kia Sportage 4. generácie na Slovensku

Slovenský výrobný závod Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom vyrobil v prvom januárovom týždni 2022 posledný automobil Sportage štvrtej generácie. Táto generácia sa vyrábala od konca roku 2015, vyrobenie posledného kusu s poradovým číslom 1 161 841 trvalo teda približne šesť rokov, čo z neho robí najvyrábanejšiu generáciu modelu v histórii závodu.

„Model Kia Sportage štvrtej generácie je medzi zákazníkmi stále veľmi populárny. Atraktívny dizajn, a vysoká kvalita sú hlavné piliere jeho úspechu na ktorý pevne verím nadviaže aj piata generácia, ktorej výrobu sme spustili koncom roka 2021“ povedal Tomáš Potoček, hovorca spoločnosti Kia Slovakia.

Počas šiestich rokov výroby štvrtej generácie modelu Sportage ich najviac bolo určených pre zákazníkov z Veľkej Británie, Ruska, Španielka a Talianska. Posledný vyrobený model Sportage predposlednej generácie s poradovým číslom 1 161 841 bol vyrobený 5. januára 2022 a poputuje k zákazníkovi do Veľkej Británie.

Posledná Kia Sportage štvrtej generácie vyrobená na Slovensku
Posledná Kia Sportage štvrtej generácie vyrobená na Slovensku

Kia Sportage bol druhým automobilom, ktorý sa začal v Kia Slovakia vyrábať v roku 2007 – vtedy išlo o jeho druhú generáciu. Do roku 2010 bolo z tejto generácie vyrobených viac ako 100 000 vozidiel. Tretia generácia, si získala sympatie mnohých zákazníkov po celej Európe. Z tohto modelu zišlo do roku 2015 z výrobných liniek Kia Slovakia takmer 800 tisíc kusov. Po zrátaní všetkých troch generácií Sportage, ktoré sa v Tepličke nad Váhom do začiatku roka 2022 vyrobili, prídeme k číslu presahujúcemu dva milióny modelov Sportage. Viac ako polovica z tohto počtu pripadá na ukončenú štvrtú generáciu.

Zdroj: Kia Slovakia

Exit mobile version