Autoinak.sk

"Parížske" novinky značky Kia

Aj napriek neúčasti veľkého množstva automobiliek, navštívilo brány tohtoročného autosalónu v Porte de Versailles vo francúzskej metropole, viac ako 1 000 000 návštevníkov. Návštevnosť a záujem o autosalón resp. jeho sprievodné podujatia, predstihli dokonca i tradičné silnú “jarnú Ženevu”.

Okrem domácich automobiliek sa v Paríži nenechali zahanbiť ani ostatní vystavovatelia. Novinkami sa to priamo hemžilo aj na stánku automobilky Kia. Najväčšou hviezdou bol v tomto prípade model Kia ProCeed.

Tretí karosársky variant z rodiny Ceed, nový model Kia ProCeed, spája elegantný dizajn s priestorom a všestrannosťou tourera v päťdverovej karosárskej verzii „shooting brake“. ProCeed si ponechal názov druhej generácie trojdverového kupé Kia pro_cee’d. Ide o alternatívu k tradičným trojdverovým hatchbackom. ProCeed okrem pôsobivých proporcii boduje aj kompaktným pôdorysom a priestrannosťou či agilitou. Model vychádza z DNA kupé, takže je nižší a dlhší ako päťdverový hatchback Ceed alebo kombi Sportswagon.

Novinka vznikala opäť vo vývojovom a výskumnom centre značky Kia v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Vyrábať sa bude spolu s modelmi Kia Ceed a Ceed, v žilinskom závode Kia Motors na Slovensku. V predaji sa táto atraktívna novinka objaví na začiatku roka 2019.

Jozef Bačé – Hovorca Kia Motors Slovakia

Nemenej zaujímavou žilinskou novinkou značky Kia je nový model Kia Ceed GT. Pôvodné modely cee’d GT a pro_cee’d GT boli uvedené v roku 2013 a boli to prakticky prvé výkonné hatchbacky s logom Kia. Nový Ceed GT pokračuje tam, kde skončili jeho predchodcovia. Ponúka výkonný 1,6-litrový motor T-GDi (prepĺňaný zážihový motor s priamym vstrekovaním) ako aj komplexný rad technológií na zabezpečenie komfortu a bezpečnosti.

Športový dizajn exteriéru vizuálne odlišuje model Ceed GT od ostatných modelov Ceed. Variant GT sa prezentuje športovými líniami ako je dynamický predný a zadný nárazník, výrazne prahy či séria červených prvkov badateľných na celom exteriéri. Variant GT vychádza z rovnakej ergonomickej architektúry kabíny ako ostatné modely Ceed. Na povrchoch sa nachádzajú kvalitné materiály mäkké na dotyk a kovové prvky. Palubná doska je otočená smerom k vodičovi. Po prvýkrát bude výkonný hatchback Kia – nový Ceed GT – dostupný okrem štandardnej šesťstupňovej manuálnej prevodovky aj s voliteľnou sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou.

Predaj nového modelu Kia Ceed GT sa začne rovnako v prvom štvrťroku 2019.

Už tradičný medzistupeň medzi bežným modelovým radom Ceed a výkonnou verziou Ceed GT, predstavuje Kia Ceed GT Line, ktorá taktiež debutovala práve v Paríži. Model Ceed GT Line prevzal dizajnové línie z modelu Ceed GT. Ponovom je verzia GT Line k dispozícii pre všetky varianty nového modelu Ceed, vrátane päťdverového hatchbacku Ceed a kombi Sportswagon. Pri novom modeli ProCeed s karosériou typu shooting brake, je dokonca verzia GT Line vstupnou bránou do sveta Kia ProCeed.

Poslednou novinkou značky Kia, ktorú rozhodne nemôžeme opomenúť, je nový model Kia e-Niro. Tento variant sa stáva alternatívou k už dobre známemu hybridnému resp. Plug-In modelu Kia Niro. Čisto elektrický model e-Niro kombinuje v jednom balení potešenie z jazdy, pútavý dizajn, užitočnosť crossovera a pohonnú jednotku s nulovými emisiami.

Model Kia e-Niro vo verzii s kapacitou akumulátora 64 kWh, dokáže prejsť na jedno nabitie vzdialenosť až 485 kilometrov. Akumulátor pre dlhý dojazd dokáže v meste zaistiť dojazdovú vzdialenosť až 615 kilometrov. Model e-Niro je taktiež k dispozícii s akumulátorom s kapacitou 39,2 kWh, ktorá zaisťuje dojazd až 312 kilometrov na jedno nabitie.

Mária Spišiaková – PR & Marketing špecialista spoločnosti Kia Motors Sales Slovensko

Nový model Kia e-Niro sa vyrába v kórejskom závode Kia v Hwasungu a do konca roka 2018 sa začne predávať vo vybraných európskych krajinách. Štandardne bude dostupný so 7-ročnou zárukou Kia alebo zárukou na 150 000 kilometrov. Záruka sa vzťahuje aj na akumulátor a elektromotor.

Exit mobile version