Autoinak.sk

Rumunský zázrak Dacia Duster je najpredávanejším SUV na Slovensku.

2019 - DACIA DUSTER MOTEUR ESSENCE TCE 100

Aj keď značka Dacia v posledných rokoch nepredstavila veľa nových modelov, jej predaje a dopyt po modeloch z logom Dacia neustále rastie. Inak tomu nie je ani na slovenskom trhu. Za rok 2018 prekročila táto značka magickú úroveň 5000 vozidiel. Konkrétne sa ich u nás minulo 5 095, čim značka dosiahla trhový podiel na úrovni 4,8%. Aj tento rok sa značka teší niekoľkým prvenstvám.

Aktuálne modelové portfólio značky Dacia

• Dacia zaznamenala +28,65% nárast predaja od začiatku tohto roka. Je to najvyšší nárast spomedzi TOP 20 automotive značiek predávaných na slovenskom trhu.

• Trhový podiel značky Dacia narástol o +1,2% v porovnaní s predošlým rokom. Dacia sa tak stala automobilkou s najrýchlejšie rastúcim trhovým podielom na Slovensku.

• SUV Dacia Duster suverénne vedie v tohtoročných predajoch medzi SUV vozidlami Slovenska v segmente C. Zároveň je aj 2. najpredávanejším tuzemským automobilom súkromnej klientele.

• Od uvedenia na trh sa predalo už viac ako 9 000 vozidiel modelu Duster. V tomto roku bolo už predaných 2 358 kusov tohto SUV. Minulý rok bolo za rovnaké obdobie predaných 1 260 vozidiel Duster. Dacia Duster zaznamenala až 87,14% nárast predaja v porovnaní s minulým rokom.

Zdroj: Dacia

Exit mobile version