Autoinak.sk

SEAT zmodernizoval svoje obľúbené SUV Ateca

Vynovený SEAT Ateca

SEAT aktuálne na náš trh uvádza novú generáciu kompaktného modelu Leon. Okrem toho Španieli aktuálne predstavili aj modernizované SUV Ateca, ktoré patrí k najžiadanejším modelom s logom SEAT. Modernizovaný model nadväzuje na tradičné atribúty kompaktného SUV a pridáva k nim osviežený a emocionálnejší dizajn, úplnú digitálnu konektivitu, zvýšenú úroveň bezpečnosti a komfortu, ako aj vyššiu efektivitu vďaka modernizovaným motorom.

SEAT Ateca pri svojej premiére v roku 2016 priniesol novú dimenziu do segmentu kompaktných SUV. Perfektne sa hodil pre moderný život ako priestranné, praktické a všestranné SUV s osobitým štýlom. A nováí verzia z roku 2020 umocňuje jeho typické prednosti tohto modelu na čele s emocionálny dizajnom. SEAT Ateca, ktorý kompletne navrhnutý a vyvinutý v Španielsku, no vyrába sa v Kvasinách v Českej republike. Od uvedenia na trh v roku 2016 sa z neho celosvetovo predalo už viac ako 300.000 kusov.

Vynovený SEAT Ateca

Osviežený vzhľad

Novinka prináša evolúciu dizajnu a do kompaktného SUV sa jeho tvorcovia snažili umiestniť ešte viac emócii.
Predná časť karosérie dostala novú tvár s aktuálnymi výrazovými prostriedkami dizajnu SEAT vďaka novému prednému nárazníku a svetlometom FULL LED. Charakteristická trojuholníková svetelná grafika denných svetiel SEAT zostala zachovaná. Bočný profil karosérie definujú dynamicky vedené precízne línie a splývajúce tvary. Meno Ateca je teraz vyhotovené fontom ručného písma.

Pri modernizácii bol zohľadnený aj rastúci význam digitálneho sveta. Preto nový SEAT Ateca umožňuje zákazníkom preniesť si svoj digitálny život do vozidla a pokračovať v ňom aj mimo neho. Kompaktné SUV s najnovšími technológiami infotainmentu ako Full Link poskytuje úplnú vnútornú konektivitu – bezdrôtovú integráciu smartfónu cez Android Auto a Apple CarPlay, ako aj online služby a funkcie zvyšujúce komfort, ktoré sa dajú využívať a ovládať prostredníctvom aplikácie.

Obľúbené SUV zo Španielska podstúpilo modernizáciu

Prepracovaný interiér vyžaruje kvalitu, robustnosť a bezpečnosť, ktoré posádka vníma od prvého momentu nastúpenia do kabíny. Pred vodičom je digitálny združený prístroj SEAT Digital Cockpit s uhlopriečkou 26 cm (10,25 palca), ktorý dopĺňa displej systému infotainmentu s uhlopriečkou 21 alebo 23,4 cm (8,25 alebo 9,2 palca), čím je zdokonalené užívateľské rozhranie HMI úplne digitalizované. Modifikácie interiéru zahŕňajú nové materiály na čalúnení dverí doplnené prešívaním. Sedadlá sú potiahnuté novými materiálmi s robustným vzhľadom, s ktorými kontrastuje nový volant s koženým poťahom, ktorý môže byť pre zvýšenie komfortu v zime na želanie vybavený vyhrievaním.

So systémami ako Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist , Side Assist a Exit Assist nový SEAT Ateca prináša najmodernejšie asistenčné systémy poskytujúce optimálnu ochranu v rozličných jazdných situáciách, vďaka čomu je jedným z najbezpečnejších a najkomfortnejších vozidiel v segmente.
Okrem toho modernizovaný SEAT Ateca dostal nové komfortné prvky ako vyhrievaný volant, Climacoat (elektricky vyhrievané predné okno s priehľadnou výhrevnou vrstvou) alebo asistenčný systém pre manévrovanie s prívesom Trailer Assist.

Pohľad do interiéru nového modelu Ateca

Nová výbavová verzia

Nový SEAT Ateca 2020 okrem toho prichádza s novou verziou vybavenia XPERIENCE, dopĺňajúcou doterajšie verzie Reference, Style a FR. Verzia XPERIENCE sa vyznačuje zvýšenou vizuálnou robustnosťou a výraznejším charakterom off-road. Pre modernizovaný SEAT Ateca je k dispozícii portfólio nových a optimalizovaných motorov – benzínových (TSI) a naftových (TDI). Ponuka obsahuje tri benzínové motory a dva naftové motory vo výkonovom rozpätí od 81 kW (110 k) do 140 kW (190 k).

Zdroj: SEAT

Exit mobile version