Autoinak.sk

Showroomová novinka – Peugeot 508 od 26 990 €

Na slovenský trh sa oficiálne dostala dlho očakávaná novinka. Dizajnovo pôsobivý Peugeot 508 už nájdeme v showroomoch značky Peugeot. Nová vlajková loď francúzskej automobilky útočí v prvom rade na emócie. S minulou generáciou tohto modelu ostal spoločný len názov. Tradičná limuzína sa zmenila na atraktívny fastback. Práve karoséria atraktívnych tvarov, ktorá dostala dokonca bezrámovú konštrukciu dverí, má ambíciu byť alternatívou k prémiovej konkurencii.

Okrem citeľného ale tak trochu aj očakávaného medzigeneračného odľahčenia sa zmenšili aj celkové proporcie novinky. Aj napriek tomu sa v novinke pohodlne odvezú 4 dospelí pasažieri. Zmeny podstúpil aj interiér ako taký. Peugeot v prípade modelu 508 nasadil už tretiu evolúciu riešenia s názvom i-cockpit. Veľmi hodnotným dojmom pôsobia taktiež použité materiály. K dispozícii bude napríklad aj brúsená koža Nappa, Alcantara a podobne. Prémiový charakter pripomína tiež dostupná výbava. Zo všetkého vypichnime systém nočného videnia.

Z konštrukčného hľadiska stojí aj táto novinka na koncernovej platforme EMP2. Zainteresovaní tak tušia že k dispozícii sú len verzie s poháňanou prednou nápravou.

Paleta pohonných jednotiek pozostáva z „benzínov“ aj „dieslov“. Prvou voľbou je vo väčšine prípadov 8-st. automatická prevodovka. Manuál si je možné zaobstarať len do najslabšieho turbodiesla 1,5 BlueHDi. Najsilnejšou verziu je naopak nateraz zážihová GT verzia, s prepĺňaným 4-valcom 1,6 PureTech s výkonom 225 koní.

Najdostupnejší Peugeot 508 s motorom 1,5 BlueHDi o výkone 130 koní, 6-st. manuálnou prevodovkou a vo výbave Active môže byť váš za špeciálnu uvádzaciu cenu 26 990 €. 

Kompletný cenník nového modelu Peugeot 508 

Exit mobile version