Autoinak.sk

Showroomová novinka – SEAT Tarraco od 27 560 €

Španielska automobilka SEAT, patriaca pod krídla koncernu VW, je v poslednom období akoby pokropená živou vodou. Pod veľmi úspešné roky doprevádzané neustálim kontinuálnym nárastom odbytu sa podpísali predovšetkým nové modely. V rámci koncernovej hierarchie dokážu vozidlá s logom SEAT osloviť okrem mladých zákazníkov aj najviac tých, ktorí doposiaľ s vozidlom zo spomínaného koncernu v minulosti nevlastnili. A to prímom stále nie je všetko.  SEAT aktuálne na náš trh uvádza novú vlajkovú loď, model Tarraco.

Najväčšie SUV po modeloch Ateca a Arona rozširuje radu modelov SEAT so zdvihnutým podvozkom.  Novinka je po technickej stránke súrodencom modelov Škoda Kodiaq resp. Volkswagen Tiguan Allspace. Medzi hlavne zbrane novinky so Španielska bude preto okrem už osvedčenej koncernovej techniky, patriť predovšetkým výrazný dizajn.  Tarraco dokonca prichádza ako prvé s mnohými prvkami ktoré neskôr preberú aj ostatné modely značky SEAT. Zaujímavé sú predovšetkým svetla. Mimochodom predné budú už v základe disponovať  LED technológiou. Aj preto bude Tarraco, na rozdiel od ostatných modelov značky, k dispozícii len vo dvoch vyšších a tým pádom luxusnejších výbavových stupňoch.  Zaujímavým prvkom disponujú aj zadné svetla. Tie sú vzájomne prepojené tenučkou linkou, čo vytvára pútavý efekt.

V interiéri naopak vďaka konzervatívnejším panuje tradičná racionalita.  Štandardom je ale efektný full digital cockpit s peknou grafikou. Naviac ide o prvý model značky ktorý dostal funkciu s ovládaním prostredníctvom gest. Na želanie bude aj v tomto prípade k dispozícii aj 7-miestna verzia. Paletá motorov pozostáva z benzínovej 1,5 TSI (150 koní), resp. 2,0 (190 koní). Aj naftový turbodiesel 2,0 TDI je k dispozícii v dvoch výkonových verziách s výkonom 150 resp. 190 koní. Slabšie verzie sa kombinujú s pohonom prednej nápravy a 6-st. manuálnou prevodovkou. Naopak, pre silnejšie je k dispozícii pohon všetkých kolies a automatická prevodovka.

Aktuálne najdostupnejší SEAT Tarraco s motorom 1,5 TSI, o výkone 150 koní, 6-st. manuálnou prevodovkou a vo výbave Style môže byť váš za cenu 27 560 €. Prvé kusy tejto novinky sa na našom trhu objavia približne za mesiac. 

Kompletný cenník nového modelu SEAT Tarraco

Exit mobile version