Autoinak.sk

Showroomová novinka – Suzuki Swift Sport od 18 600 €

Automobilka Suzuki na náš trh aktuálne uvádza mnohými očakávane Suzuki Swift Sport. Aktuálne dostupná novinka je už treťou generáciou malého ostrého kompaktu z krajiny vychádzajúceho slnka.

Tvarmi karosérie verzia Sport logicky vychádza zo základného modelu Sport. Novinkou je v tomto smere fakt že najnovšia generácia bude po prvý krát dostupná výhradne len s praktickou 5-dverovou karosériou. Dôležitý faktor pre športový zážitok predstavuje ultra ľahký ale pritom veľmi pevný technický základ s názvom Heartec. V medzigeneračnom porovnaní sa dokonca modelu Swift Sport podarilo zhodiť na váhe až 80 kilogramov. Celková hmotnosť nového modelu senzačne podliezla hranicu jednej tony. Novinka konkrétne váži len 975 kg.

Historickou revolúciou je taktiež prechod na prepĺňanú motorizáciu. Kým predošlá verzia si musela vystačiť s atmosférickou 1,6-tkou, novinka vsádza na moderný prepĺňaný štvorvalec 1,4 Boosterjet, známy napríklad z modelu Vitara. A v tomto prípade maximálny výkon dosahuje 140 koní. A to je vzhľadom na spomínanú hmotnosť vozidla viac ako sľubná hodnota. Z dizajnových zmien spomeňme výraznú masku chladiča, či agresívne nárazníky. V tom zadnom si našli svoje miesto dve neprehliadnuteľné vyústenia výfukového potrubia. Štandardom sú v tomto prípade aj 17 palcové kolesá z ľahkých zliatin, či špeciálne odtiene laku karosérie. Maximálna rýchlosť dosahuje 210 km/h a šprint z pokoja na 100 km zvládne Swift Sport za 8,1 sekundy.

Hlavný tromf si ale nové Suzuki Swift Sport opäť skovalo úplne na koniec. A opäť je ním atraktívna cenovka hlboko pod psychologickou hranicou 20 000 €. Najdostupnejší a zároveň jediný Suzuki Swift Sport 1,4 BoosterJet, s výkonom 140 koní a 6-st, manuálnou prevodovkou a bohatou výbavou môže byť váš za cenu 18 600 €.

Kompletný cenník nového modelu Suzuki Swift Sport

Exit mobile version