Autoinak.sk

Showroomová novinka – Toyota Camry od 34 000 €

Najväčšiu automobilku z krajiny vychádzajúceho slnka, uvedie v roku 2019 do predaja viacero zásadných noviniek. Tou prvou je legendárny model Camry. Najnovšia, v celkovom poradí už ôsma generácia, tohto veľkého sedanu sa vracia na Európske trhy kde nahrádza model Avensis. Mimochodom, model Toyota Camry sa môže popýšiť titulom najpredávanejší sedan na našej planéte.

Aktuálna generácie ktorý práve vstupuje na náš trh sa môže popýšiť zdieľanou technikou s luxusným modelom Lexus ES. Oproti dosluhujúcemu modelu Avensis je novinka výrazne väčšia. Noný model je postavený na modernej platforme s označením GA-K. Celkovou dĺžkou 4885 mm, by sme Camry bez preháňania mohli zaradiť medzi sedany vyššej strednej triedy. Na prvý pohľad sa ako nevýhoda môže javiť jediná dostupná pohonná jednotka. Opak je však pravdou. Novinku poháňa hybridná technológia pôvodom od značky Lexus. Reč je o atmosférickom 4-valci o objeme 2,5 litra, ktorý je skombinovaný spolu s elektromotorom. Celkový výkon pohonnej sústavy predstavuje 218 koní. Práve pohonný reťazec by v dnešných časoch nemilosti pre vznetové pohonné jednotky, mohol model Camry posunúť na výslnie.

Okrem prijateľnej spotrebe paliva sa japonská sedan môže popýšiť aj slušnou jazdnou dynamikou. Výrazný dizajn karosérie len podčiarkuje obrovská tlama, teda skutočne neprehliadnuteľná maska chladiča. Interiér buduje priam kráľovskými priestorovými pomermi, tak ako sa na veľký sedan patrí. Toyota si okrem toho dala veľmi záležať na pocite kvality. Tomu zodpovedajú aj hodnotne materiály použite v interiéry. Maximálny komfort môžu samozrejme očakávať aj cestujúci v druhom rade. Zaujímavosťou je v tomto prípade napríklad dostupné elektrické ovládanie sedadiel pre zadných pasažierov.

Aktuálne najdostupnejšia Toyota Camry 2,5 Hybrid, s výkonom 214 koní, planétovou prevodovkou Shiftmatic a vo výbave Comfort môže byť váš za cenu 34 560 €.

Kompletný cenník nového modelu Toyota Camry

Exit mobile version