Autoinak.sk

Slávne meno opäť na scéne, Ford predstavil nový crossover s označením Puma

V minulosti bolo nositeľom mena Puma malý športové coupé s logom Ford. Aktuálne značka Ford prichádza s novým modelom Ford Puma. Nikoho asi veľmi neprekvapí že ide o kompaktný crossover inšpirovaný SUV.

Nová Puma predstavuje novú kapitolu v dizajnovej identite značky Ford. Prichádza so štýlovými líniami vrátane výrazných, hore umiestnených svetlometov. Proporcie kompaktného crossovera zaručujú zvýšenú polohu za volantom pre zážitok zo suverénnejšej jazdy. Výhodou týchto proporcii je vo svojej triede špičkový objem batožinového priestoru vo svojej triede na úrovni 456 litrov.

V ponuke sú verzie s výkonom 125 koní a 155 koní. Inteligentný, samoregulačný, mild hybridný systém nepretržite monitoruje spôsob používania vozidla a určuje, kedy a s akou intenzitou je potrebné optimálne nabíjať akumulátor, a kedy je možné využiť energiu uloženú v akumulátore.

Zaujímavosťou je hybridné ústrojenstvo. Puma využíva výkonnú 48-voltovú technológiu Ford EcoBoost Hybrid, s optimalizovanou spotrebou paliva. Mild hybridná pohonná jednotka podporuje 1,0-litrový trojvalcový zážihový motor EcoBoost. Celkový výkon sústavy je 155 koní.
K dispozícii okrem toho bude ah rad zážihových motorov Ford EcoBoost a vznetových motorov Ford EcoBlue

Nový Ford Puma

Model Puma ďalej optimalizuje architektúru vozidiel kategórie B značky Ford, ktorá taktiež zaisťuje špičkovú dynamiku jazdy pre Ford Fiesta. Nové, tuhšie zadné zavesenie s vlečenými ramenami, väčšími tlmičmi nárazov, tuhšími silentblokmi a optimalizovanými hornými úchytmi zavesenia kolies znižujú trenie a zvyšujú tuhosť celého podvozka, čo podporuje najlepšiu dynamiku jazdy vo svojej triede.

Medzi pokročilé technológie asistencie ktoré vodičovi zaisťujú pohodu za volantom, patrí adaptívny tempomat so systémom Stop & Go, systém rozpoznávania dopravných značiek a systém udržiavania vozidla v strede jazdného pruhu pre jednoduchšiu jazdu na diaľnici a v hustej premávke. Novinkou he funkcia informácií o miestnom nebezpečenstve, ktorá dokáže informovať vodiča o nebezpečných situáciách na ceste predtým, ako ich zaznamená vodič alebo snímače vozidla.

Interiér s digitálnym kokpitom

Puma je tiež prvým vozidlom vo svojom segmente, ktoré ponúka otváranie dverí batožinového priestoru bez použitia rúk alebo komfort sedadiel s funkciou masáže bedier. Nový model Puma sa pripojí do rozširujúcej sa rodiny európskych SUV a crossoverov značky Ford inšpirovaných SUV. Súčasťou radu je Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge a úplne nový Explorer Plug-In Hybrid. Puma sa začne predávať na konci roka. Pri výrobe sa uplatní výnimočné remeselné spracovanie a kvalita v rumunskom závode Ford Craiova.

Zdroj: Ford

Exit mobile version