Autoinak.sk

Spoznali sme finalistov ankety Car of the year 2017, pozrite si sedmičku vyvolených

Prestížna anketa o európske auto roka sa udeľuje už od roku 1964. Na víťazný model následne automobilky radi umiesťujú známe okrúhle logo ankety. Vyhlásenie výsledkov je už neodmysliteľnou súčasťou tradičného jarného autosalónu vo švajčiarskej Ženeve.

O víťazovi rozhoduje novinárska obec, pozostávajúca z 58 motoristických novinárov. Tí pochádzajú spolu z 22 krajín starého kontinentu, Slovensko tu však žiaľ stále nemá svoje zastúpenie.

Zo širšieho okruhu 30 finalistov sa aktuálne rozhodlo o užšej finálovej sedmičke. Už teraz je isté, že značka Opel svoje minuloročné prvenstvo neobháji. Do finále sa, na prekvapenie mnohých, neprebojoval ani žiadny model z koncernu VW.

Finalisti Car of the year 2017 podľa abecedného poradia

1. Alfa Romeo Giulia
Giulia je považovaná za záchrancu značky Alfa Romeo, zároveň ide o prvý model pripravovanej modelovej ofenzívy. Alfa sa s modelom Giulia vracia po rokoch k „tradičnej“ koncepcii s poháňanou zadnou nápravou.   

2. Citroën C3
V podobe novej generácie C3 bude mať vo finále zastúpenie aj Slovensko. Ako je dobre známe, aj tento model sa vyrába v Trnavskej automobilke PSA. Okrem toho, nový malý Citroën boduje nápaditosťou a originalitou.

3. Mercedes-Benz triedy E
Nová trieda E je, podľa očakávania, priam prešpikovaná modernými technológiami. Niektoré z nich debutovali v sériových autách práve vďaka tomuto modelu. Trojcípa manažérska limuzína skrátka dokáže zaujať.

4. Nissan Micra
Jedným z dvoch zástupcov krajiny vychádzajúceho slnka je nový Nissan Micra. V minulosti bola Micra veľmi nenápadným modelom, ktorý nijako nevytŕčal z davu. Všetko sa však priam radikálne zmenilo s príchodom novej generácie.

5. Peugeot 3008
Aj model 3008 má so svojim predchodcom spoločný len názov. Novinka svojimi proporciami už celkom jasne zapadá medzi kompaktné SUV. Peugeot v tomto modeli posunul o level vyššie takisto svoju originálnu koncepciu interiéru, ktorú nazýva i-Cockpit.

6. Toyota CH-R

Ak sa vám zdali vozidla značky Toyota nudné, všetko zmení nový model CH-R. Tento štýlový crossover je predurčený na úspech. O popularite vozidiel so zvýšeným podvozkom veľa písať netreba. Vyhodou je, že CH-R je, okrem konvenčného pohonu, k dispozícii aj v hybridnej verzii.

7. Volvo S90/V90
Označenie S90 patrí verzii sedan. Kombi od Volva sa tradične značia písmenom V, teda V90. Tento severan pokračuje v jednoznačne nastolenom trende, ktorý odštartovalo nové Volvo XC90. Mimochodom, v aktuálnom ročníku uniklo práve modelu XC90 len tesne víťazstvo v ankete.

Exit mobile version