Autoinak.sk

Štvrtý člen rodiny Ceed je mestský crossover Kia XCeed

Avizovaná Kia XCeed je postavená na identickom technickom základe ako doteraz známi súrodenci. Nový mestský crossover s logom Kia kombinuje praktické vlastnosti kompaktného SUV so športovou karosériou a ovládaním typickým pre klasický hatchback.

Nová Kia XCeed má štýlový a moderný dizajn. V porovnaní s vyššími SUV má emocionálnejší a dynamickejší vzhľad. Zaujímavosťou je, že jediné časti karosérie, ktoré sú rovnaké s päťdverovým hatchbackom, sú predné dvere.Z profilu vidno relatívne dlhú kapotu, ktorá prechádza do predných stĺpikov ukotvených za prednými kolesami. Rázvor kolies zostáva rovnaký ako v prípade ostatných modelov radu Ceed (2 650 mm). S celkovou dĺžkou 4 395 mm je Kia XCeed o 85 mm dlhšia ako päťdverový hatchback.

Predná a zadná časť vozidla sa taktiež odlišuje od bežnej rodiny Ceed. Prichádza s výraznejším vzhľadom s nápadnejšou mriežkou chladiča a väčším, nižšie umiestneným otvorom nasávania vzduchu. Svetlomety majú nový dizajn s charakteristickými LED svetlami v tvare „kociek ľadu“, ktoré sú hranatejšie. Svetlá výška modelu Kia XCeed je 174 mm na 16-palcových kolesách a 184 mm na 18-palcových kolesách, čo predstavuje nárast o 42 mm oproti päťdverovému hatchbacku. Oblúky blatníkov, bočné prahy a strieborné strešné lišty dodávajú vozidlu húževnatý vzhľad podobný SUV.

Novinka ponúka športovú alternatívu k tradičným SUV a disponuje porovnateľnou úroveňou priestoru pre cestujúcich aj batožinu. Objem batožinového priestoru modelu Kia XCeed je 426 litrov, čo je o 31 litrov viac ako má Ceed. Kia XCeed je navrhnutá tak, aby sa priestor v kabíne a batožinovom priestore vyrovnal SUV. Novinka sa radí priamo medzi päťdverový hatchback Ceed a model Kia Sportage. Ponúka porovnateľný vnútorný priestor a objem pre batožinu ako najpredávanejšie SUV v Európe.

XCeed zaujme športovým riadením ako aj pohodlnou jazdou. V porovnaní s bežným hatchbackom poskytuje ešte lepší rozhľad na cestu. Kia XCeed bude k dispozícii aj s prvým plne digitálnym 12,3-palcovým prístrojovým panelom Supervision, na ktorom sa budú zobrazovať informácie čo najjasnejšie.

Model XCeed prináša množinu pokročilých bezpečnostných prvkov a funkcií na pripojenie a zábavu, vďaka ktorým patrí medzi najmodernejšie vozidlá svojej kategórie. O pohon sa stará rad známych prepĺňaných motorov. Jedinečným prvkom modelového radu Ceed sú hydraulické dorazy, ktoré sa štandardne montujú na prednú nápravu všetkých modelov Kia XCeed. Gumový doraz pláva v hydraulickej kvapaline v tlmičoch a zaisťuje mimoriadne komfortnú jazdu na zlých povrchoch.

Mestský crossover Kia XCeed sa bude vyrábať podľa očakávania vo výrobnom závode značky v Žiline. Najnovší člen rodiny Ceed sa v Európe začne predávať v treťom štvrťroku 2019.

Unikátnym prvkom pre model Kia XCeed je nová žltá farebná súprava do interiéru. Čierne čalúnenie kontrastuje so žiarivým žltým prešívaním sedadiel a dverí, žltými stehmi na sedadlách a zmesou lesklých čiernych a metalických žltých dekorov v kabíne.

Exit mobile version