Autoinak.sk

Subaru uvádza na slovenský trh novú generáciu modelu Outback, ktorý sa okrem iného môže pochváliť aj najnovšou evolúciou asistenčných technológií EyeSight

všetko modely značku Subaru disponujú technológiou EyeSight

Subaru si pre svojich zákazníkov a fanúšikov aj tento rok pripravilo celoslovenskú tour zameranú na prezentáciu aktuálnych noviniek tejto značky, ktorú sme navštívili v spoločnosti Avion Subaru Žilina.

Japonská automobilka s logom plejády sa voči konkurencii vždy vymedzovala unikátnymi technologickými riešeniami. Mnohí z nás si Subaru aj dnes spájajú so športovou minulosťou. Aj vo svete rýchlostných skúšok si táto automobilka získala silné renomé predovšetkým svojimi špičkovými jazdnými vlastnosťami na čele s legendárnym symetrickým pohonom všetkých kolies a plochými motorizáciami typu boxer.

Bezpečnostné a asistenčné technológie Szbaru EyeSight patria k špičke

Aktuálnym emisným normám sa Subaru prispôsobilo nasadením úspornejších hybridných pohonov typu e-boxer. Pýchou automobilky okrem toho ostávajú vyspelé bezpečnostné a asistenčné technológie, združené v balíku EyeSight, ktorými dnes už disponuje kompletné modelové portfólio tejto značky.

Systém EyeSight funguje na princípe ľudských očí. Pre svoju prácu aj preto využíva dve samostatné stereo kamery. Tie vytvárajú trojrozmerný a farebný model okolia s mimoriadnou ostrosťou. Vďaka tomu dokáže rozpoznať nielen vozidlá alebo vodorovné značenie, ale aj chodcov či cyklistov. A hlavne dokáže presne stanoviť ich vzdialenosť, rýchlosť a smer pohybu, čo je v porovnaní s konkurenčnými asistenčnými systémami pomerne unikátne riešenie. Subaru aktuálne balík asistenčných systémov rozšírilo aj o asistenta, ktorý je schopný detegovať vodičom prehliadnutú prekážku aj pri cúvaní. Okrem toho je súčasťou rozhrania EyeSight tradične aj adaptívny tempomat, sledovanie jazdných pruhov s funkciou udržiavania vozidla vo vymedzenom jazdnom pruhu, monitorovanie premávky pred vozidlom, pritikolízny brzdný systém, či protikolízny systém riadenia škrtiacej klapky.

Horúcou novinkou značky Subaru je Outback novej generácie

V rámci modelového portfólia značky Subaru je horúcou novinkou príchod novej generácie modelu Outback. Obľúbené outdoorové kombi, je už konečne vo svojej šiestej generácii dostupné aj pre európskych zákazníkov. Novinka je podľa očakávania postavená na novej platforme SGP, ktorá je opäť nielen ľahšia, ale aj tuhšia. Nový dizajn na jednej strane celkom jasne odkazuje na historický odkaz modelového radu Outback, no na strane druhej prináša rovnako množstvo prepracovaných detailov. Podprahovo je z nového modelu Outback zároveň stále cítiť aj mimoriadna robustnosť a odolnosť.

Nové Subaru Outback je aj naďalej mimoriadne všestranný model

Kvalitatívna a technologická stránka sa výrazne zlepšila aj v rámci interiéru nového modelu. Okrem luxusnejších materiálov možno za dominantu palubnej dosky označiť nové multimediálne rozhranie Subaru Starlink, s obrovskou obrazovkou s rozmerom 11,6 palca. Japonci tu po prvý krát zároveň siahli aj po užitočnej funkcii s možnosťou predelenia displeja na dva samostatné celky. Logika ovládania aj v tomto prípade kopíruje moderné smartphony. Z hľadiska vnútorného priestoru ponúka nový Outback nadštandardné podmienky aj pre pasažierov v druhom rade. Z hľadiska technológii na palube ponúka nový Outback ako prvé Subaru v Európe najnovšiu štvrtú generáciu vyššie spomínaného systému Eyesight. Ten ponúka výkonnejší hardware, dvojnásobne zorné pole, vďaka ktorému vidí Outback viac “za zákrutu”, centrovanie v jazdnom pruhu, vďaka ktorému sa dokáže Outback na základe čiar alebo vozidla pred sebou udržiavať v strede jasného pruhu, schopnosť zastaviť vozidlo až do 70km/h (tretia generácia dokázala do 50 km/h).

O pohon vlajkovej lode značky sa v Európe postará výhradne nový 4-valcový boxer bez elektrifikácie, s objemom 2,5 litra a celkovým výkonom 169 koní.

Nové Subaru Outback

Viac informácii o tejto atraktívnej novinke prinesieme už čoskoro v rámci klasického redakčného testu

PH

Exit mobile version