Autoinak.sk

Tip na výlet – Medzinárodný autosalón vo Frankfurte nad Mohanom

Medzinárodné autosalóny v posledných rokoch, vzhľadom na už dopredu známe výstavne premiéry postupne strácajú svoj pôvodný lesk. Na druhej stráne ide stále bezpochyby o významnú show, na ktorej si dávajú všetky zúčastnené automobilky mimoriadne záležať.

Z nášho pohľadu odporúčame zároveň aspoň raz navštíviť niektorý z veľkých medzinárodných autosalónov, každému motoristickému nadšencovi. Dnešným dňom (12. september 2019), otvára svoje brány pre širokú verejnosť podujatie v nemeckom Frankfurte nad Mohanom, ktorý je samozrejme radí medzi svetovo najvýznamnejšie podujatia svojho druhu.

Jesenný termín medzinárodné IAA sa už tradične strieda medzi francúzskou metropolou a piatym najväčším mestom Nemecka. Nepárne roky pritom patria Frankfurtu nad Mohanom. Osobitný punc tomuto podujatiu vždy dodáva predovšetkým účasť domácich automobiliek, ktoré sa medzi sebou tradične pretekajú vo veľkoleposti svojich expozícii.

Aktuálny ročník IAA vo Frankfurte s mottom „Driving tomorrow“ je pre širokú verejnosť prístupný od 12 do 22 septembra.

Adresa resp. poloha výstaviska Messe Frankfurt otvoreného každý deň od 9:00 do 19:00 hod je:

Ludwig-Erhard-Anlage 1, D-60327 Frankfurt/Main

Vstupenky na podujatie, ktorých cena začína približne na sume 9 €, si je možné zakúpiť priamo na mieste alebo ešte výhodnejšie cez online formulár.

Trasy:

Z Bratislavy:

Najkratšia trasa z Bratislavy do Frankfurtu nad Mohanom cez Rakúsko a Nemecko meria cca 820 km, čo je približne 8 hodín času čistej jazdy.

Zo Žiliny:

Najkratšia trasa zo Žiliny do Frankfurtu nad Mohanom cez Českú Republiku a Nemecko meria cca 930 km, čo predstavuje približne 9,5 hodiny času čistej jazdy.

Z Košíc:

Trasa z Košíc do Frankfurtu nad Mohanom, či už cez Českú Republiku a Nemecko resp. Rakúsko a Nemecko meria cca 1 200 km, čo predstavuje približne 12,5 hodiny času čistej jazdy.

Zúčastnené automobilky:

Audi, Borgward, BMW, Byton, Cupra, Ford, Great Wall, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Lamborghini, Land Rover, Mclaren. Mercedes-Benz, Mini, Opel, Porsche, Renault, SEAT, Smart, Škoda, Volkswagen.

Zdroj: IAA

Exit mobile version