Autoinak.sk

Úplne nový Peugeot 408

Nový Peugeot 408

Nový PEUGEOT 408 vyniká predovšetkým svojou dynamickou siluetou fastbacku, nezameniteľným štýlom ale aj tým, do akej miery prináša niečo nové a nečakané. Jeho línie sú ostré, maska chladiča má rovnakú farbu ako karoséria, aby dokonale ladila s prednou časťou a hrdo sa pýši novým emblémom PEUGEOT s hlavou leva. Nečakaný je obrátený prelis zadného nárazníka, čím zároveň dodáva profilu výrazný vzhľad. Nový PEUGEOT 408 pevne sedí na kolesách s priemerom 720 mm a ikonické 20-palcové ráfiky majú netradičný geometrický dizajn. Svetelný podpis v tvare tesáku dokonale začleňuje nový model 408 do rodiny značky PEUGEOT rovnako ako LED svetlá vzadu s troma pazúrmi.

S dĺžkou 4,69 m vychádzajúcou z rázvoru dlhého 2,79 m poskytuje nový model PEUGEOT 408 pozoruhodne priestranný druhý rad sedadiel so 188 mm priestoru na nohy. Veľkoryso dimenzovaný je aj batožinový priestor s objemom 536 litrov, ktorý možno po sklopení operadiel zadných sedadiel zväčšiť až na 1 611 litrov. Nový PEUGEOT 408 je vysoký 1,48 m a má štíhlu a elegantnú siluetu. To zlepšuje aerodynamickú účinnosť.

Nový Peugeot 408

PEUGEOT 408 ponúka vodičovi aj pasažierom najnovšiu generáciu PEUGEOT i -Cockpit®, ktorú okamžite spoznáte podľa kompaktného volantu určeného pre potešenie z jazdy a kontrolovanú agilitu. V kokpite sa kladie dôraz na kvalitu a konektivitu s najnovšími technológiami, vďaka ktorým je zážitok z jazdy a cestovania intuitívnejší a obohacujúci.

Asistenčné systémy vodiča využívajú údaje zo 6 kamier a 9 radarov, čím poskytujú pokoj a bezpečnosť. Zahŕňajú:
• Adaptívny tempomat s funkciou Stop and Go,
• Night Vision, ktorý upozorňuje na zvieratá, chodcov alebo cyklistov pred vami skôr, ako na ne dopadne diaľkové svetlo,
• Monitorovanie mŕtveho uhla na veľké vzdialenosti (75 metrov),
• Rear Traffic Alert, ktorý upozorňuje na potenciálne nebezpečenstvo pri cúvaní.

Interiér nového modelu Peugeot 408

Ponuka motorov poháňajúcich PEUGEOT 408 zahŕňa dve plug-in hybridné verzie s výkonmi 132 a 165 kW (180 a 225 k), ako aj benzínovú verziu s výkonom 96 kW (130 k). Všetky tri sa spájajú s 8-stupňovou automatickou prevodovkou EAT8. Plne elektrická verzia bude nasledovať o niekoľko mesiacov neskôr.

Kľúčovým záujmom konštruktérov modelu PEUGEOT 408 bolo dosiahnutie čo najvyššej účinnosti, pretože kombinácia úsilia v oblasti aerodynamiky, zníženia hmotnosti (z 1 396 kg) a motorov s nízkymi emisiami znamená, že vozidlo sa teraz môže pochváliť pozoruhodne nízkou priemernou spotrebou energie (v rámci homologizácie), a to ako pre hybridy, tak aj pre benzínovú verziu s výkonom 96 kW (130 k).

Nový Peugeot 408

Nový PEUGEOT 408 príde na trh začiatkom roka 2023. Automobil s globálnymi ambíciami sa pre európsky trh bude vyrábať najskôr vo francúzskom meste Mulhouse a čoskoro nato pre čínsky trh v závode v meste Čcheng-tu.

Zdroj: Peugeot

Exit mobile version