Autoinak.sk

Volvo začína „elektrifikovať“, prvým modelom k naplneniu ambicióznych plánov je elektrické SUV XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Automobilka Volvo je už od svojho vzniku známa svojim progresívnym prístupom. Okrem dlhodobého zamerania na bezpečnosť nie je Švédom ľahostajná ani ekológia. Volvo aj preto prichádza veľmi z veľmi ambicióznym plánom v automobilovom priemysle, spočívajúcom v 40% znížení tzv. uhlíkovej stopy zanechanej vozidlom počas jeho životnosti, v období rokov 2018 až 2025. Táto ambícia je prvým konkrétnym krokom značky Volvo, stať sa do roku 2040 klimaticky neutrálnou firmou!

Plán obsahuje konkrétne opatrenia v súlade s globálnou parížskou klimatickou dohodou z roku 2015, ktorej cieľom je obmedziť globálne otepľovanie na 1,5 stupňa Celzia nad úroveň pred érou industrializácie.

Ambície automobilky Volvo do roku 2040 siahajú nad rámec riešenia problémov s emisiami výfukových plynov prostredníctvom úplnej elektrifikácie, čo je ďalšia oblasť, v ktorej sa spoločnosť dostala do popredia. Bude sa zaoberať aj emisiami uhlíka vo svojej sieti výrobných závodov, v širších prevádzkach, v dodávateľskom reťazci a prostredníctvom recyklácie a opätovného použitia materiálov.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Pri snahe o dosiahnutie výrazného 40-percentného zníženia emisií CO2 na vozidlo do roku 2025 Vollvo navrhla niekoľko postupov pre rôzne časti svojich prevádzok. Známy je prominentný cieľ predávať na celom svete do roku 2025 50 % čisto elektrických automobilov, ktorý sa v rokoch 2018 až 2025 prejaví v 50 % znížení emisií uhlíka na vozidlo.

Spoločnosť Volvo Cars je prvým konvenčným výrobcom automobilov, ktorý sa zaviazal k úplnej elektrifikácii a postupnému vyraďovaniu vozidiel poháňaných iba spaľovacím motorom. Od tohto roku bude každý nový uvedený model značky Volvo v ponuke aj s elektrifikáciou pohonu a automobilka tiež uvádza na trh prvý čistý elektromobil – model XC40 Recharge.

Oficiálne video k novému modelu Volvo XC40 s elektrickým pohonom

Volvo XC40 Recharge je prvé vozidlo z nového modelového radu Recharge spoločnosti Volvo Cars. Označenie „Recharge“ sa stane ústredným názvom všetkých nabíjateľných modelov Volvo s čisto elektrickým a plug-in hybridným pohonom. Cieľom modelového radu Recharge je ďalej zvyšovať predaj elektrifikovaných vozidiel spoločnosti Volvo a prostredníctvom stimulov povzbudzovať vodičov plug-in hybridných vozidiel, aby v čo najväčšej miere využívali režim Pure.

Zdroj: Volvo

Exit mobile version