Autoinak.sk

Volvo zavedie na svojich vozidlách obmedzenie rýchlosti na 180 km/h

New Volvo S60 R-Design exterior

Spoločnosť Volvo Cars ako svetový líder v oblasti bezpečnosti vysiela silný signál o nebezpečenstvách prekračovania povolenej rýchlosti a od roku 2020 zavedie na všetkých svojich vozidlách obmedzenie rýchlosti na 180 km/h.

„Vízia 2020“ spoločnosti Volvo Cars je jednou z najambicióznejších vízií v oblasti bezpečnosti v automobilovom priemysle. V rámci nej si spoločnosť stanovila za cieľ dosiahnuť stav, aby do roku 2020 nikto neprišiel o život ani sa vážne nezranil v žiadnom novom vozidle značky Volvo. Uvedomuje si však, že len samotné technológie k tomuto cieľu nepovedú a nezabezpečia želanú „nulu“. Volvo Cars preto rozširuje svoju víziu o ďalší aspekt a odteraz sa v nej zameriava aj na správanie vodičov.

Prieskum spoločnosti Volvo Cars identifikoval tri zostávajúce problematické oblasti z hľadiska bezpečnosti, ktoré predstavujú takzvané „medzery“ v jej ambícii úplne skoncovať s vážnymi a smrteľnými zraneniami pri jazde na jej automobiloch. Jednou z najmarkantnejších je prekračovanie povolenej rýchlosti.

„Volvo je lídrom v oblasti bezpečnosti: vždy sme boli a vždy budeme,“ uviedol prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Håkan Samuelsson. „Vďaka nášmu prieskumu vieme, kde sú problematické oblasti, pokiaľ ide o skoncovanie s vážnymi a smrteľnými zraneniami v našich vozidlách. A aj keď obmedzenie rýchlosti nie je liek na všetko, stojí to za to, ak tým dokážeme zachrániť čo len jediný život.“

Spoločnosť okrem obmedzenia najvyššej rýchlosti skúma aj možnosti, ako by mohla kombinácia inteligentného obmedzenia rýchlosti a technológie zónového monitorovania v budúcnosti automaticky obmedzovať rýchlosť automobilov v okolí škôl a nemocníc.

Exit mobile version