Autoinak.sk

Výnovená Mazda CX-5

Mazda CX-5 patrí ku globálne najobľúbenejším produktom hirošimskej automobilky. Výrazne modernizovaná verzia štýlového, priestranného a dynamického SUV začne predávať na všetkých európskych trhoch začiatkom budúceho roka. Mazda CX-5 na rok 2022 predstaví systém voľby jazdného režimu Mi-Drive, vylepšenú jazdnú dynamiku, nový štýl a výraznejšie rozlíšenie tried, bohatšiu interiérovú výbavu a praktickosť, ale aj rozšírenú škálu bezpečnostných funkcií. Mazda CX-5 2022 bude začínať na 26 320 Eur.

V Mazde CX-5 na rok 2022 sa predstaví inteligentný systém voľby jazdného režimu Mazda (Mi-Drive), ktorý vodičovi jediným dotykom prepínača umožňuje zvoliť najvhodnejší jazdný režim. Niektoré modelové triedy vybavené systémom pohonu i-Activ AWD budú navyše využívať výhody off-road režimu, vďaka ktorému bude mať jazda na neupravených a klzkých povrchoch vozoviek prirodzenejší charakter.

Nová Mazda CX-5

Pri modeli CX-5 na rok 2022 sa využila ďalšia generácia architektúry Mazda Skyactiv-Vehicle Architecture, ktorá ešte viac vylepšuje karosériu, odpruženie a sedadlá s cieľom zvýšiť jazdný komfort a eliminovať únavu. Výrazne sa tiež znížila prevádzková hlučnosť, najmä pri jazde na nerovných povrchoch, akým je napríklad štrková cesta. Predná časť modelu CX-5 na rok 2022 je vybavená novou výkonnou a trojrozmernejšou maskou chladiča a charakteristickým logom v tvare krídiel. Prepracované sú tiež predné aj zadné svetlá a pribudla nová verzia vonkajšieho laku vo farbe Zircon Sand. Tri nové modelové triedy sa vyznačujú detailnými rozdielmi, ktoré definujú ich príznačné rysy.

Stupeň výbavy Newground ponúka striebornú povrchovú úpravu spodných ochranných prvkov na predných a zadných nárazníkoch a ozdobných líšt dverí, čierne spätné zrkadlá, limetkovo zelené detaily na prednej maske a strojovo obrábané 17-palcové strieborné alebo 19-palcové čierne zliatinové disky. Interiér kombinuje semišové čalúnenie s limetkovo zeleným prešívaním a lamelami výduchov klimatizácie. Cena vozidla v tejto výbave bude začínať na 33 720 Eur.

Nová Mazda CX-5

Výbava Homura Plus očarí športovou lesklou čiernou povrchovou úpravou prednej masky, charakteristickým logom v tvare krídiel, spodnými časťami nárazníka, podbehmi kolies, ozdobnými prvkami dverí a spätnými zrkadlami, ktoré vdýchnu karosérii dynamický športový vzhľad. 19 -palcové zliatinové disky sú lakované čiernou metalízou a predná maska obsahuje červené detaily. Čierne kožené sedadlá, volant, rýchlostná páka a výplne dverí sú nádherne olemované červeným prešívaním. S výbavovým paketom Homura Plus vyjde Mazda CX-5 2022 na 36 720 Eur.

Takumi Plus kombinuje unifikovaný a jednofarebný exteriér, ktorý zvýrazňuje nádhernú príťažlivosť dynamických foriem dizajnu Kodo. Svetlostrieborný lak s brilantným leskom na 19-palcových zliatinových diskoch umocňuje masívny kovový vzhľad vozidla. V interiéri zapôsobí na dotyk hebká koža Nappa a luxusná štruktúra pravého dreva. Vozidlá vo výbave Takumi Plus budú začínať na 38 920 Eur.

Interiér Mazdy CX-5 na rok 2022 ponúkne aj bezdrôtovú nabíjačku mobilných telefónov Qi v stredovej konzole. Dvojdielny obojstranný podlahový panel batožinového priestoru a prah dverí batožinového priestoru sú v jednej úrovni, čo významne uľahčí nakladanie. Modely vo výbave Newground sú tiež vybavené podlahovým panelom s vodoodolnou stranou na naloženie mokrých či znečistených predmetov.

Nová Mazda CX-5

Do zmodernizovanej škály bezpečnostných systémov i-Activsense Mazdy CX-5 patrí aj adaptívny tempomat Cruise & Traffic Support (CTS). Systém CTS pomáha pri odbúravaní únavy vodiča asistovaním pri používaní plynového pedála, brzdového pedála a volantu v dopravných zápchach. Zdokonalili sa tiež predné adaptívne LED svetlomety (ALH). Poskytnú presnejšie riadenie distribúcie svetla.

Postupné modernizácie a vylepšenia všetkých aspektov vozidla sformovali z Mazdy CX-5 nosný model predstavujúci približne 21 % ročných európskych predajov.

Zdroj: Mazda

Exit mobile version