Autoinak.sk

Vynovená ŠKODA KODIAQ je už dostupná aj na Slovensku

Nový Škoda Kodiaq

Značka Škoda má na Slovenskom trhu prakticky neochromiteľnú dílerskú pozíciu aj vďaka pestrému modelovému portfóliu. Po revolučnom a čisto eklektickom modeli Enyaq iV vstupuje na náš trh aj vynovemé veľké SUV ŠKODA KODIAQ.

Nový model, ktorý mal svetovú premiéru uplynulý mesiac, ponúka množstvo vylepšení vrátane predných Matrix-LED svetlometov, dravšieho dizajnu a širokej ponuky motorov. Jeho cena štartuje na cene 25 840 eur vo výbavovom variante Active, s motorom 1.5 TSI ACT 110 kW (150 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Škoda Kodiaq podstúpila modernozáciu

Štyri roky po zahájení SUV ofenzívy prechádza úspešné SUV ŠKODA KODIAQ modernizáciou. Obľúbený model, ktorý môže byť na želanie vybavený až siedmimi sedadlami, prináša hneď niekoľko zmien. Tou prvou je modernizovaný emocionálny vzhľad s vylepšenými aerodynamickými vlastnosťami. Novinka disponuje agresívnejším vzhľadom, o ktorý sa stará vyššie položená kapota a nová, vzpriamenejšia predná maska chladiča. Vzadu potom športový charakter dotvárajú špeciálne finlety na spojleri, nový zadný nárazník či aero disky z ľahkých zliatin s rozmerom až 20“. Vďaka tomu je nový KODIAQ ešte úspornejší pri zachovaní rovnakej dynamiky. Vôbec po prvý raz disponuje KODIAQ tiež Matrix-LED prednými svetlometmi a zadnými LED svetlami s dynamickým ukazovateľom smeru.

Zmenou prešiel aj interiér, kde je možné nájsť nové dekoračné lišty, kontrastné prešívanie a ambientné LED osvetlenie s rozšírenými funkciami. KODIAQ tiež po prvý raz ponúka elektricky nastaviteľné ergonomické predné sedadlá s poťahom z perforovanej kože a s funkciou vyhrievania, ventilácie a masáže. Pre výbavový stupeň Style je možné objednať ekologické sedadlá s kvalitnými poťahmi z vegánskych, recyklovaných materiálov. Do štandardnej technologickej výbavy tiež pribudol Virtuálny kokpit so štyrmi možnosťami zobrazenia.

Interiér nového modelu Škoda Kodiaq

Nový model ŠKODA KODIAQ pritom štartuje na cene 25 840 eur vo výbave Active s turbobenzínovým motorom 1.5 TSI ACT 110 kW (150 k) a v kombinácii so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. K dispozícii je, samozrejme, aj sedemstupňová automatická prevodovka DSG. Ponuka motorov potom počíta so silnejším motorom 2.0 TSI s výkonom 140 kW (190 k) v kombinácii s automatickou prevodovkou DSG a pohonom všetkých štyroch kolies. Pre fanúšikov naftových motorov je pripravený 2.0 TDI v dvoch výkonnostných verziách – 110 kW (150 k) a 147 kW (200 k). Obe motorizácie sú dostupné výhradne so sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG a v prípade slabšieho výkonnostného variantu je možné voliť medzi pohonom prednej nápravy alebo pohonom všetkých štyroch kolies.

Zdroj: Škoda Auto

Exit mobile version