Autoinak.sk

Vynovené Audi A8

Vynovené Audi A8

Automobilová spoločnosť Audi odhalila svoju vynovenú vlajkovú loď Audi A8 so sviežim štýlom a novou technológiou. Tradícia medzigeneračného cyklu pre tento model priniesla facelift v podobe nových, hranatejších svetlometov, ako aj vylepšeného nárazníka a prednej masky. Dizajn nového Audi A8 sa dá špecifikovať ako úspešne naplnený ďalší stupienok v evolúcii tohto modelu.

Automobilka prestavila novú luxusnú limuzínu v troch možnostiach – Audi A8 a Audi A8L v Európe a pre čínsky trh Audi A8 Horch, ktorý vychádza z predĺženej verzie s extra chrómom na exteriéri a väčším výberom ponuky kolies.

Vynovené Audi A8

Interiér novej limuzíny

Dizajn interiéru nového Audi A8 zostáva bez menších zmien podobný ako pri predchádzajúcom modeli. Vpredu disponuje tromi veľkými obrazovkami –budíky, displej infotainmentu a dotykový panel pre ovládanie klimatizácie a jazdných funkcií. K dispozícii je aj digitálny displej – virtual cockpit od Audi. Zadné sedadlá sú najšpecifickejším miestom v Audi A8. Pri modeli s dlhým rázvorom si môžete vybrať funkciu relaxačného sedadla a okamžite sa v myšlienkach premiestniť na masážny pult s osobným masérom. Táto funkcia ponúka aj dodatočné zapnutie vyhrievania opierky nôh. Pre cestujúcich na zadných sedadlách sú k dispozícii dve obrazovky na streamovanie videí z mobilného zariadenia, ako aj zvukový systém Bang and Olufsen. Model Audi A8 Horch disponuje interiérom s exkluzívny čalúnením, vrátane prešívanej kože, hrubších kobercov a loga Horch na sedačkách.

Interiér nového modelu Audi A8

Nové motory

Nový rad Audi A8 začína s 3.0-litrovým benzínovým motorom V6 s výkonom 335 koní, pričom je v ponuke aj 4.0-litrový V8 s výkonom až 454 koní. K dispozícii je aj naftová verzia a výrobca garantuje príchod aj plug-in hybrid modelu. Všetky motory v rade A8 sú poháňané 48-voltovým mild hybridným systémom. Pri všetkých modeloch Audi A8 je štandardom vybavenie s adaptívnym vzduchovým odpružením, avšak prediktívne odpruženie je ponúkané ako voliteľná výbava. Takýto typ odpruženia využíva kameru na čítanie vozovky pred vami a podľa toho upravuje odpruženie pre najlepšiu a najkomfortnejšiu kvalitu jazdy.

Odhalilo sa rovnako aj Audi S8, ktoré v novom šate ponúka športovejší nádych. Má rovnaký 4.0-litrový motor V8 ako štandardná A8, avšak s vyladením na 563 koní. Takáto cifra znamená zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,8 sekundy.

Okrem štandardnej verzie

Oliver Hoffmann, člen predstavenstva AUDI AG so zodpovednosťou za divíziu technického rozvoja, sa o vynovenej verzii modelu vyjadril: „A8 bola prvým krokom značky do luxusnej triedy. Zároveň svojimi mnohými technickými inováciami a progresívnym dizajnom vyslal silný odkaz zákazníkom a konkurencii: Audi je tiež vedúcou značkou a skutočnou silou v segmente tradičných luxusných sedanov. Aj dnes je vlajkovou loďou a definuje, čo pre nás v danom segmente znamená prémiovosť. To považujem za obzvlášť fascinujúce na A8.“

Cena nového Audi A8 a dátum vydania

V Európe sa nového Audi A8 začína predávať o necelý mesiac – od decembra tohto roku. V Nemecku začínajú ceny tohto modelu od 99 500€ až po 144 800€ za špičkový športový model S8.

Autor: Juliana Krčulová
Foto: Audi

Exit mobile version