Autoinak.sk

VYNOVENÝ MODEL DS 7

VYNOVENÝ MODEL DS 7

Francúzska prémiová značka DS spustila mohutnú modelovú ofenzívu. Okrem úplne nových modelov DS 4 a DS 9 sme sa dosčkali aj facelftu terajších SUV modelo DS 3 a DS 7. Nový model DS 7sa vyznačuje bezkonkurenčným komfortom a elektrifikovanými pohonnými jednotkami s výkonom až 360 koní. K tomu všetkému pridáva francúzske schopnosti v oblasti luxusu, ktoré sa snažia ponúknuť premyslený komfort a pohodlie, doteraz nevídané v tomto segmente. Prvý 100 % dizajn, ktorý vznikol pod hlavičkou DS Automobiles a predstavil sa v roku 2017, priniesol model DS 7 CROSSBACK a odhalil nového ducha avantgardy. Model DS 7 CROSSBACK, uznávaný pre svoj jedinečný interiér, neustále zlepšovanie a špičkovú technológiu, otvoril cestu pre nový vývoj, ktorý teraz stelesňuje nový model DS 7 už bez prídavku CROSSBACK.

DIZAJN VYLEPŠENÝ OSTRÝMI LÍNIAMI A OSVETLENÝ DS PIXEL LED VISION 3.0 A DS LIGHT VEIL

Charakter nového modelu DS 7 pochádza z významných zmien v prednej a zadnej časti. Stále elegantný nový model DS 7 prináša viac dynamiky s ostrejšími, prepracovanými líniami a s veľmi jednotným dizajnom. Úplne nová predná časť vyniká ostrejšími líniami rozvíjajúcimi vyváženosť každého prvku. Špecifická pozornosť sa venovala úzkemu prepojeniu medzi tímom DS DESIGN STUDIO PARIS a výrobným tímom v továrni v Mulhouse (Francúzsko), ktorý dosiahol výnimočné výsledky z hľadiska kvality a odolnosti.

VYNOVENÝ MODEL DS 7

Svetelný podpis sa posunul k ešte výraznejšiemu vzhľadu. Kombinácia nových užších svetlometov DS PIXEL LED VISION 3.0 a denných svetiel DS LIGHT VEIL je ukážková a nesie sa v duchu špičkovej módy haute couture. DS WINGS a mriežka chladiča sú väčšie a paleta farieb prešla úpravami v závislosti od modelu. Prepracované boli aj zadné svetlá LED svetlá s vírivým efektom s tmavou metalickou povrchovou úpravou. Zdôrazňujú jedinečný výraz nového modelu DS 7. Dvere batožinového priestoru prešli zmenami s ostrejšími líniami, zatiaľ čo názov DS AUTOMOBILES, ktorý nahrádza označenie CROSSBACK, sa teraz podpíše na vizuálne pretiahnutejšej zadnej časti nového modelu DS 7.

Súčasť profilu nového modelu DS 7 dotvárajú aj disky kolies. Nové 19-palcové disky kolies EDINBURGH a SILVERSTONE vybavené vložkami zlepšujú aerodynamickú účinnosť, zatiaľ čo úprava ich dizajnu zväčšuje ich vnímaný priemer. Nové 21-palcové kolesá BROOKLYN s prepracovaným technickým dizajnom sú k dispozícii len pre nový model DS 7 E-TENSE 4×4 360.

VYNOVENÝ MODEL DS 7

INTERIÉR PRE MILOVNÍKOV UŠĽACHTILÝCH MATERIÁLOV

Rovnako ako najvýznamnejšie parížske módne domy, aj DS Automobiles venuje osobitnú pozornosť výberu materiálov a spôsobu ich spracovania. Prostredníctvom čalúnenia v interiéroch nového modelu DS 7 vzniklo špeciálne prostredie, vďaka ktorému je každá cesta iná. Nová výbava DS 7 OPERA je v ponuke vo dvoch farbách kožených poťahov Nappa: v čiernom Basalt Black a sivom Pearl Grey. V širšom rozsahu pokrytia dodáva najkvalitnejšia časť kože interiéru prirodzený a rafinovaný nádych. Nové čalúnenie s nariaseným efektom na koženom obložení Nappa sa teraz nachádza na palubnej doske a paneloch dverí, ide o razenie s líniami pripomínajúcimi podpis DS LIGHT VEIL. Bez švov a spojov si obloženie zachováva pocit a vzhľad prírodnej kože.

Pozornosť venovanú detailom tohto interiéru dokazuje aj perličkové prešívanie ponúkané v nových farbách White a Zephyr, celokožený volant s airbagom potiahnutým kožou, reliéfne embosované prvky „Clous de Paris“, ktoré sú ikonické pre automobilku DS Automobiles a nezabudlo sa ani na čalúnenie v podobe remienka hodiniek, ktoré je prvýkrát v ponuke aj vo farbe Pearl Grey. Prepracovanosť sa nachádza aj v koženom interiéri s označením RIVOLI, ktorý je v čadičovej čiernej farbe Basalt Black a má prešívané čalúnenie v kombinácii s čalúnením Claudia s výraznejšou textúrou kože. Interiér PERFORMANCE LINE sa vyznačuje hlbšou čiernou farbou s mikrovláknovou textíliou Alcantara® a zlatými a karmínovými prvkami, ktoré zdôrazňujú dynamický vzhľad. Interiér BASTILLE osviežuje nová povrchová úprava DS Canvas a zrnom Basalt Black pripomínajúca štruktúru kože.

VYNOVENÝ MODEL DS 7

Všetky tieto interiéry dopĺňa náladové osvetlenie, ktoré si možno prispôsobiť a novým vzorom založeným na ozdobných embosovaných prvkoch v tvare malých pyramíd „Clous de Paris“.

VYSOKOVÝKONNÉ BENZÍNOVÉ/ELEKTRICKÉ HYBRIDNÉ A VŠESTRANNÉ POHONNÉ JEDNOTKY

Spoločnosť DS Automobiles, všestranná automobilová značka s najnižšími emisiami CO2 v Európe za ostatné dva roky a niekoľkonásobný šampión Formuly E, sa rozhodla ponúknuť nový model DS 7 s niekoľkými druhmi pohonných jednotiek, vrátane širokej škály troch plug-in hybridov s výkonom 165, 220 a 265 kW (225, 300 a 360 k). Nový model DS 7 E-TENSE 225 poháňa benzínový motor PureTech 180 a elektromotor s výkonom 81 kW (110 k) prepojeným s osemstupňovou automatickou prevodovkou a doplnený o rozvodovkou s pohonom predných kolies.

VYNOVENÝ MODEL DS 7

Nové modely DS 7 E-TENSE 4×4 300 a DS 7 E-TENSE 4×4 360 prinášajú rozvodovkou s pohonom všetkých štyroch kolies s motorom PureTech 200, ako aj elektromotormi s výkonom 81 kW (110 k) a 82 kW (112 k) na každej z náprav. Model 360 špeciálne vyladila spoločnosť DS PERFORMANCE. Nová 14,2 kWh batéria poskytuje podľa kombinovaného cyklu WLTP dojazd s nulovými emisiami do vzdialenosti až 65 kilometrov a až 81 kilometrov v mestskom cykle. Doba nabíjania na 7,4 kW nabíjačke je približne dve hodiny. V ponuke je stále k dispozícii aj pohonná jednotka 130 BlueHDi. Nový model DS 7 zostáva jedným z najúspornejších vozidiel vo svojej triede, a to najmä vďaka svojej nízkej hmotnosti.

TECHNOLÓGIA AKO HLAVNÝ MOTÍV CELEJ PONUKY NOVÉHO MODELOVÉHO RADU DS 7

Informačno-navigačný systém je jednou z najväčších zmien nového modelu DS 7 a jeho súčasťou je aj rozhranie DS IRIS SYSTEM. Toto nové riešenie predstavuje úplne prepracované rozhranie, ktoré je úplne konfigurovateľné, reaktívne a bezproblémové a podporuje rozpoznávanie povelov vydaných hlasom. Prepracovaná 12-palcová dotyková obrazovka s vysokým rozlíšením obsahuje ponuku zloženú z miniaplikácií na prístup ku všetkým funkciám jediným pohybom: na ovládanie online navigácie, ventilácie, digitálnych zdrojov zvuku a informácií o ceste. Táto veľká obrazovka, ktorá sa veľmi pohodlne používa, umožňuje aj zobrazenie pohľadov na vozidlo spredu a zozadu, ktoré poskytujú nové digitálne kamery s vysokým rozlíšením, ako aj prístup k funkcii Mirror Screen cez wi-fi. Nový veľký 12-palcový digitálny prístrojový panel s displejmi, ktoré je možné upravovať a personalizovať, obsahuje vynovenú grafiku so všetkými dôležitými informáciami, ako je pri plug-in hybridných verziách napríklad aj tok energie.

Nový model DS 7 ponúka technológie pre zvýšenie komfortu, ako sú DS ACTIVE SCAN SUSPENSION a DS NIGHT VISION

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION je kamerou riadený systém pruženia, ktorý je vo svojej triede úplne jedinečný. Nastavuje každé koleso nezávisle podľa nerovností na vozovke.
V prípade technológie DS NIGHT VISION infračervená kamera sníma vozovku a jej okraje, aby rozpoznala cyklistov, chodcov a zvieratá na vzdialenosť až 100 metrov. Vodič dostáva informácie na novom digitálnom prístrojovom displeji s vysokým rozlíšením, na ktorom sa v prípade nebezpečenstva zobrazí špeciálne varovanie. Bezpečnosť zvyšujú aj technológie DS DRIVER ATTENTION MONITORING a DS DRIVE ASSIST, ktorý poskytuje poloautonómnu jazdu úrovne 2.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING pomocou dvoch kamier analyzuje úroveň pozornosti vodiča. Prvá kontroluje správanie auta v jeho okolí a druhá, zameraná na tvár vodiča, diagnostikuje smer jeho pohľadu, jeho tvár a pohyb očných viečok, čo sa premieta do úrovne ospalosti a pozornosti. To je v tomto segmente jedinečné. Nový model DS 7 je vybavený adaptívnym tempomatom DS DRIVE ASSIST, ktorý dokáže zastaviť a opätovne rozbehnúť vozidlo bez zásahu vodiča a taktiež aj systém aktívneho udržiavania vozidla v jazdnom pruhu (LPA).

VYNOVENÝ MODEL DS 7

Nový model DS 7 sa pre všetky európske trhy vyrába v Mulhouse (Francúzsko) a pre čínsky trh v meste Šen-čen. Objednávky je už možné realizovať aj na Slovensku v DS STORES Bratislava Final-CD a prvé vozidlá budú k dispozícii v priebehu mesiaca November 2022.

Zdroj: DS Automobiles

Exit mobile version