Autoinak.sk

Vyskúšali sme školu šmyku SUPERDRIVE

Nepriaznivé poveternostné podmienky a BIO stupeň 4 už pre nás nebudú žiadnym problémom ani v zimnom období. Vyskúšali sme školu šmyku SuperDRIVE v Trenčíne na tréningu Intensiv a vycibrili sme motoristické zručnosti za volantom pri zvládaní šmyku alebo vyhýbaní sa prekážkam. Na našom tréningu nám inštruktor Michal Sány, v zastúpení spoločnosti SuperDRIVE, teoreticky a neskôr aj prakticky predviedol čo robiť, resp. nerobiť, napríklad pri situácii, keď nám niekto vbehne do cesty.

SuperDRIVE je Škola Bezpečnej Jazdy, ktorá sa venuje komplexnému nadštandardnému vzdelávaniu vodičov v nasledovných oblastiach – tréning školy šmyku (v 4 úrovniach – Compact, Intensiv, Advanced a Dynamic); tréning defenzívnej jazdy; tréning pre motorkárov; tréning offroad; tréning jazdy na spotrebu (ECO) a povinné preškoľovanie vodičov. Na tréningu Vám budú k dispozícii ostrieľaní a vedomosťami nabití inštruktori, ktorých žiadna otázka neprekvapí.

Na vlastnej koži sme si vyskúšali školu šmyku

Tréning školy šmyku Intensiv

SuperDRIVE ponúka naozaj široké spektrum možnosti výberu vhodného kurzu pre každého. Či ste typ človeka, ktorý má napozerané všetky časti Fast & Furious a jeho jediným cieľom je sa vedieť točiť ako Dominic Toretto, alebo ste vodič, ktorý sto rokov nesedel za volantom a v prvom rade sa bojí o ujmu okolia – táto škola je pre Vás vhodným výberom. S našou redakciou sme skúsili 7,5 hodinový tréning Intensiv. Prvotná registrácia nezabrala ani 15 minút a už sme pozorne absorbovávali teoretické poznatky – ako sa naučiť riešiť šmyk alebo náhlu prekážku s chladnou hlavou, ako získať istotu, že vždy dobrzdím, spoznať limit svojho auta, získať nadhľad v krízovej situácii. Aj v spoločnosti SuperDRIVE je hlavným mottom „škola hrou“, preto sme sa hneď po finálnom slajde prezentácie presunuli na praktickú časť. Tu skončila všetka sranda.

Profesionálny prístup

Bolo by neférové, keby sme prezradili všetko, čo Vás na tréningu čaká, preto môžeme len potvrdiť to, čo spoločnosť SuperDRIVE prezentuje. Na tréningu Intensiv sa môžete tešiť na vodou pokropenú jazdnú plochu, po ktorej nie je tak ľahké v šmyku prejsť, ako to na prvý pohľad (z tých dvoch metrov obďaleč) vyzeralo. Zistíte, ako sa máte zachovať pri vyhýbaní sa prekážke bez brzdenia alebo šikovným a pohotovým manévrom, ktoré Vám niekedy môžu aj zachrániť život.

Na vlastnej koži sme si vyskúšali školu šmyku

Bolo veľkým potešením a zážitkom navštíviť kurz školy šmyku spoločnosti SuperDRIVE – odniesli sme si nové poznatky, skúsenosti a dobru radu nad zlato: „Nechodiť na Supermana.“

Autor: Juliana Krčulová
Foto: SuperDRIVE

Exit mobile version