Autoinak.sk

Z offroad ikony Toyota Land Cruiser sa minulo už viac 10 miliónov vozidiel

Značka Toyota patrí už dlhodobo medzi najväčších automobilových výrobcov našej planéty. Logo tohto japonského gigantu zdobí zároveň mnoho legendárnych a ikonických modelov. Za všetky spomeňme napr. modelový rad Corolla, ktorý je absolutne najpredávanejších automobilom všetkých čias.

Významný míľnik aktuálne dosiahol aj ďalší model tejto značky. Z legendárneho offroadu Toyota Land Cruiser sa predalo už viac ako 10 miliónov kusov. Land Cruiser je okrem toho vôbec najdlhšie predávaným modelom značky Toyota. Na trh bol uvedený 1. augusta 1951 ako Toyota Jeep BJ a jeho výroba trvá už 68 rokov.

Plnohodnotný export modelu Land Cruiser odštartoval radom 20, ktorý bol predstavený v novembri 1955, štyri roky po uvedení vozidla prvej generácie. Odvtedy Toyota dôsledne vyvíjala verzie, ktoré reagujú na potreby zákazníkov, a to bez toho, aby obetovala spoľahlivosť, odolnosť a solídne jazdné vlastnosti na neudržiavaných cestách, teda základné princípy, na ktorých je vývoj modelu Land Cruiser postavený. Z týchto dôvodov sa Land Cruiser teší trvalej obľube zákazníkov z celého sveta.

História modelu Land Cruiser sa začala písať už v roku 1955

Land Cruiser významne prispel k vybudovaniu dôvery v značku Toyota po celom svete a poskytol automobilke dobrý základ pre ďalšie rozširovanie exportu. Vzhľadom na mimoriadnu kvalitu, spoľahlivosť a odolnosť modelu dnes stále existujú regióny, kde môžeme naraziť aj na približne 50-ročné Land Cruisery radu 40.

V Afrike sa Land Cruiser používa na poskytovanie humanitárnej pomoci. V Burundi preváža deti nakazené maláriou do nemocnice, v utečeneckých táboroch v Ugande zase odváža pacientov k lekárovi.

V Austrálii zabezpečuje Land Cruiser mobilitu v zinkových a medených baniach i 1600 metrov pod zemou a používa sa na naháňanie dobytka na ohromných dobytčích rančoch s rozlohou 8000 štvorcových kilometrov.

Toyota Land Cruiser si získala slávu a meno na celom svete.

V Kostarike existujú oblasti, kde Land Cruiser slúži pri zbere mrkvy vo výškach 3500 metrov na svahoch takých prudkých, že sa tam s ťažkosťami postaví i človek a práve z týchto dôvodov je na tieto polia schopný dôjsť iba Land Cruiser.

Budúci vývoj modelu Land Cruiser – s cieľom aj naďalej napĺňať či dokonca prekonávať očakávania zákazníkov – bude stavať na predpoklade, že vozidlo slúži vo všetkých kútoch sveta. Z týchto dôvodov si Toyota sama definuje prísnejšie štandardy a bude aj naďalej vyrábať automobily s cieľom vytvoriť naozaj jedinečné vozidlo.

Zdroj: Toyota

Exit mobile version