Autoinak.sk

Zahraničné predaje značky MG prekonali miliónovú hranicu

ZAHRANIČNÉ PREDAJE ZNAČKY MG PREKONALI MILIONÓVÚ HRANNICU

Značka MG zaznamenala dôležitý míľnik. Automobilka oznámila, že v júli 2022 presiahol zahraničný predaj ich modelov hranicu 1 000 000 vozidiel (bez čínskeho trhu).

Historické míľniky značky MG:

• V roku 2007 začalo MG novú globálnu stratégie a vstúpilo na juhoamerický trh
• V roku 2012 sa MG vrátilo do Veľkej Británie, kde značka vznikla
• 2015, MG dorazilo na Stredný východ
• 2016, vstúpilo na trh v Austrálii
• 2019, úspešné predstavenie v západnej Európe
• 2020, otvorenie ponuky v Mexiku
• 2021, MG pôsobí už v 84 krajinách sveta
• 2022, vstup na trhy strednej a východnej Európy
• Júl 2022, zahájenie predaja na Slovensku

MG naďalej expanduje na rôzne trhy po celom svete a rozširuje svoje globálne aktivity už na šesť kontinentov!

MG ZS

Aktuálne modely značky MG v Českej republike a na Slovensku:

NOVÉ MG ZS

Nové ZS prešlo na jar 2020 modernizáciou a plní úlohu zástupcu v segmentu B-SUV. MG ZS je súčasne obchodne najúspešnejším modelom MG. Vozidlo bolo starostlivo testované, a teda aj ladené v Európe na britských cestách. Okrem vysokej úrovne bezpečnosti si pri jazde posádka vychutná ideálne variabilný interiér a veľký batožinový priestor. Na pohon slúžia dva zážihové motory. Menší preplňovaný priamovstrekový trojvalec s objemom 1,1 litra ponúka výkon 82 kW a väčší štvorvalec 1,5 litra. Okrem toho ale najnovšie existuje aj elektrická verzia ZS EV. Tá ponúka výkon 115 kW a na jedno nabitie prejde až 440 km.

NOVÉ MG EHS

Nové EHS už na prvý pohľad zaujme svojim atraktívnym dizajnom. Pri vývoji bola venovaná značná pozornosť kvalite a výberu špičkových materiálov palubnej dosky aj celého komfortného interiéru. Centrálna dotyková obrazovka infotainmentu sa chváli uhlopriečkou 10,1 palcov. Z výberu bezpečnostných technológií stojí za zmienku MG Pilot, ktorý zastrešuje hneď niekoľko dôležitých asistenčných systémov naraz a ktorý dokáže do rýchlosti 19,2 km/h auto sám zastaviť. Na detekovanie priestoru pred vozidlom EHS využíva kombinácia kamery a radaru. K pohonu HS/EHS slúži zážihový preplňovaný štvorvalec 1,5 s výkonom 119 kW. Vo verzii PHEV plug-in hybridná hnacia jednotka dosahuje systémový výkon 190 kW. Čisto elektrický dojazd na jedno nabitie je 52 km.

MG EHS

MG sa v súčasnosti dobre predáva na desiatich desiatich trhoch západnej Európy, s trhovým podielom okolo dvoch percent, čo je skvelý výsledok. Náročnosť európskych zákazníkov je nespochybniteľná. Čo sa týka kvality, MG sa smelo vyrovná tradičným európskym i japonským značkám. MG ponúka továrenskú záruku na 7 rokov alebo 150 000 km.

Zdroj: MG

Exit mobile version