Autoinak.sk

Žilinský Ford pripravuje prezentáciu úžitkových vozidiel.

Značka Ford ma okrem klasických automobilov veľmi silnú tradíciu aj na poli úžitkových vozidiel. Legendou je v tomto smere bezpochyby model Tranzit, ktorý začal svoju históriu písať už v roku 1965.

Dnes ma modelová rada Tranzit až 4 členov. Vstupnou branou je model kompaktný model Tranzit Courier, s objemom nákladného priestoru až 2,3 m3 a nosnosťou 600 kg. Do nákladného priestoru sa zmesí jedna europaleta. Väčší súrodenec Tranzit Connect podľa verzie odvezie od 520 do 890 kilogramov. Ložná plocha ponúka maximálnym objemom až 3,6
m3 . V najväčšej verzii tu je možné prepravovať až 2 europalety. Ešte lepšími úžitkovými parametrami následne disponuje model Tranzit Custom. Do nákladného priestoru s maximálnym objemom 6,8 m3 sa v top konfigurácii zmestia až 3 europalety.

Vlajkovou loďou na poli dodávok je tradične „veľký“ Tranzit. Široké spektrum verzii tohto modelu disponuje dokonca aj pohonom všetkých kolies. Celková hmotnosť vozidla sa pohybuje od 2900 kg až po 4700 kg. Do nákladného priestoru je v najdlhšej konfigurácii možno pritom naložiť až 4 europalety.

Okrem základného prevedenia Van existujú vo všetkých 4 prípadoch aj osobné verzie určené na prepravu osôb, prípadne nákladu a pracovného tímu. Okrem toho Ford ponúka aj prakticky neobmedzene možnosti v rámci individuálnych prestavieb podľa požiadaviek samotných klientov.

Do portfólia úžitkových vozidiel značky Ford patrí aj legendárny pickup Ranger. Viac informácii o špičkovej verzii tohto pracanta sa dozviete už čoskoro v nášho redakčného testu.

Viac informácii sa o užitkových vozidlách značky Ford dozviete od 3 do 5 apríla 2019, priamo v predajni JR-Cars na Rosinskej ceste v Žiline.

Videopozvánka
Exit mobile version