Autoinak.sk

Značka Rolls-Royce Motor Cars zaznamenala v roku 2021 najvyšší predaj vo svojej histórii

Aj keď uplynulý rok bol v automobilovom segment pomerne komplikovaný, tak niektorým značkám sa napriek tomu rekordne darilo. Do tejto kategórie patrí aj značka Rolls-Royce. Tá v roku 2021 s počtom 5 586 predaných automobilov po celom svete dosiahla najvyššie tržby v celej svojej 117-ročnej histórii.

Pre Rolls-Royce bol rok 2021 rekordný
Pre Rolls-Royce bol rok 2021 rekordný

Toto celkové číslo zahŕňa rekordný predaj vo väčšine regiónov vrátane Veľkej Číny, Ameriky a Ázie a Tichomoria, ako aj vo viacerých krajinách sveta. Minulý rok sa vyznačoval veľkým celosvetovým dopytom po všetkých modeloch, najmä po modeloch Ghost a Cullinan a po všetkých variantoch s označením Black Badge, pričom súčasné objednávky siahajú až do tretieho štvrťroka 2022.

Na rekordné úrovne sa dostali aj zákazníkom na mieru vytvárané vozidlá a spoločnosť oznámila, že model Boat Tail, ktorý vznikol v oddelení Rolls-Royce Coachbuild, sa stane stálou súčasťou jej budúceho portfólia. Automobilka sa aj naďalej vyvíja ako skutočná luxusná značka a teraz sa pripravuje na historické uvedenie svojho prvého plne elektrického vozidla Spectre, ktoré príde na trh v štvrtom štvrťroku 2023.

Pre Rolls-Royce bol rok 2021 rekordný

Zdroj: Rolls-Royce

Exit mobile version