Autoinak.sk

Značke Dacia sa mimoriadne darí

Rumunská Dacia, ktorá pred pár mesiacmi uviedla do predaja novú generáciu modelu Duster, stále surfuje na vlne svojho úspechu tým, že vytvára stále nové rekordy v predaji vozidiel súkromnej klientele. Zázrak z Rumunska napriek tomu nechce zaspať na vavrínoch. Automobilka len nedávno predstavila inovácie v oblasti motorov, ako aj výkonnejší navigačný systém.  

Novinku v palete motorov predstavuje zážihový agregát 1,3 TCe. Nový ľahší hliníkový blok motora obsahuje inovácie, ako napríklad “Bore Spray Coating”. Táto technológia nanášania, ktorá sa používa na vnútornej strane valca, zlepšuje riadenie tepla a umožňuje lepšiu výkonnosť a väčšie potešenie z jazdy. Na zníženie emisií vzhľadom na najprísnejšiu emisnú normu, majú nové benzínové motory s priamym vstrekovaním zabudovaný benzínový filter tuhých častíc.  Motorová novinka je bude pre modelové portfólio značky Dacia k dispozícii v výkonom 130 koni a 150 koní. Značka okrem toho nezanevrela ani na vznetové agregáty. Modernizované agregáty Blue dCi sú aj naďalej dostupné vo verziách 4×2 a 4×4.

Značka Dacia dosiahla okrem toho najlepší výsledok polročného predaja za celú svoju históriu. Značka potvrdila tretie miesto na trhu osobných automobilov na dôležitom Francúzskom trhu. Za prvý polrok sa vo Francúzsku  predaj zvýšil o 20,8%. Inak tomu nie je ani v Európe ako takej. Tu značka Dacia dosiahla rekord v predaji za prvý polrok 2018 s 281,206 registrovanými vozidlami a trhovým podielom 2,9%.

Automobilka sa z hľadiska štatistík dostala do rebríčka TOP 5 najpredávanejších značiek pre súkromnú klientelu na európskom trhu. Najväčší záujem je o model Sandero. Opomenúť ale nemôžeme ani nový Duster s viac ako 62,900 registrácií za prvých šesť mesiacov roka 2018 v Európe.  

Exit mobile version