Autoinak.sk

Stretli sa stovky majiteľov a fanúšikov značky OPEL

Majitelia a fanúšikovia značky Opel sa posledný augustový víkend stretli po piaty krát neďaleko Martina. Hlavnou témou tohtoročného stretnutia bol príchod nových modelov na elektrický pohon.

Na samotne stretnutie „Oplistov“ a ich naleštené „tátoše“ sa prišlo pozrieť takmer dvesto priaznivcov priaznivcov značky. Približne tretina zúčastnených si svoje autá zaregistrovala aj do rôznych súťaží, ktoré nesmeli chýbať ani tento rok. Na stretnutie dorazilo celkom až 78 áut zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska a Rakúska, najstaršie vozidlo prišlo z Plzne – OPEL Diplomat ročník 1969 a OPEL Manta ročník 1982 zo Žiliny.

Nemecký značka Opel má aj na Slovenku stabilnú fanušikovskú základňu
Nemecký značka Opel má aj na Slovenku stabilnú fanušikovskú základňu

„Nachádzame sa v zložitej situácii, ktorá nám zmarila organizáciu stretnutia – to sme plánovali v júni tohto roku. Boli sme rozhodnutí, že pre udalosti, ktoré teraz ovplyvňujú nielen nás ale aj celý svet, tento rok zraz nakoniec neuskutočníme. Situáciu sme ale stále pozorne sledovali a zistili sme, že pokiaľ by sme dodržali prísne hygienické opatrenia, tak by sme mohli náš zraz uskutočniť, ale v o čosi neskoršom termíne. „Ten padol na štátny sviatok 29. augusta, keď sme si pripomenuli aj výročie SNP“, prezradil jeden z organizátorov a moderátorov akcie Richard Zaťko.

Opel zraz 2020 vo Valči pri Martine

„Tento rok je pre nemeckú značku veľmi náročný. Ale aj napriek tomu sa v OPEL dejú veľké technologické zmeny a prichádzajú na trh nové modely na elektrickej báze. Do predaja sme uviedli najprv Grandland X Hybrid 4 vo verzii 4×4, a potom náš kultový model Corsu s prívlastkom „e“, ktorá jazdí výlučne na elektrinu. Oba modely využívajú najmodernejšie technológie. OPEL v súčasnej dobe veľmi intenzívne pracuje na spustení výroby už vyvinutého modelu MOKKA, ktorý bude „veľmi zaujímavý“ nielen technológiou, ale aj dizajnom,“ vysvetlil organizátor.

Návštevníkov stretnutia už od rána čakali zaujímavé súťaže so zameraním na silu, zručnosť a rýchlosť, prednášky o histórii modelov značky OPEL. O zastrešenie kreatívnych aktivít sa tradične postarali členovia Opel Team Slovakia. Predvádzacie jazdy na nových modeloch OPEL zabezpečil autorizovaný díler OPEL AUTOTIP Žilina v spolupráci s novým importérom značky OPEL, spoločnosťou O Automobil Import, s.r.o.

Opel zraz 2020

Vyvrcholením doobedného programu bolo odhalenie modelu OPEL Insignia. Na poludnie bola naplánovaná spanilá jazda všetkých zúčastnených. Tí neváhali so sebou zobrať aj tých návštevníkov, ktorí neprišli autom. Spanilá jazda viedla na letisko v Tomčanoch pri Martine, kde organizátori pripravili „značky“, na ktoré si každý zaparkoval svoje auto. Každý sa pýtal, čo sa to vlastne deje, až napokon vysvitlo po odštartovaní lietadla s fotografmi, že sa parkovalo do obrovského znaku OPEL. Po zdokumentovaní sa všetci presunuli do neďalekého aeromúzea leteckej techniky, kde sprievodcovia ochotne vysvetľovali a odpovedali návštevníkom na otázky v sprístupnených exponátoch. Späť do areálu vo Valčianskej doline sa odchádzalo v skupinách podľa modelov. Tam sa konalo krstenie už zmieneného hybridného modelu Grandland X spôsobom podpisovania sa na kapotu a pokračovalo sa v ďalších súťažiach a žrebovaní tomboly. Každý návštevník si so sebou mohol odniesť aj spomienkové tričko alebo iný pripomienkový predmet s logom OPEL, ktoré bolo vytvorené zaparkovaním vozidiel na letisku v Tomčanoch.

Opel zraz 2020

Milé prekvapenie čakalo na “skalných” účastníkov Opel Team Slovakia, ktorí boli ocenení za dlhoročnú spoluprácu poďakovaním v podobe gratulácií a odovzdaním spomienkových pohárov k 5. výročiu organizácie zrazu. Ku koncu akcie boli vyhlásené výsledky jednotlivých súťaží a slávnostné krájanie torty. Oslava a zraz priaznivcov značky OPEL dopadol na výbornú. Ostáva nám už len poďakovať všetkým sponzorom tohoto zrazu, bez ktorých by sa stretnutie nemohlo uskutočniť, Vám, ktorým ste prišli značke OPEL zaželať čo najviac úspechov a ďalších spokojných majiteľov.

Opel zraz 2020

Zdroj: Opel Team Slovakia

Foto: Miro Kučera a Ivana Juříčková

Exit mobile version